Τι ισχύει για την εθελούσια έξοδο της Εθνικής Τράπεζας

Τι ισχύει για την εθελούσια έξοδο της Εθνικής Τράπεζας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:22 Δημιουργία 10/11/20, 13:18

Τους όρους του προγράμματος εθελούσιας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσε η διοίκηση της τράπεζας:

Το Πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο του Προσωπικού της Τράπεζας, υπαγόμενο και μη στις διατάξεις του Κανονισμού Εργασίας, που παρέχει υπηρεσίες στην Τράπεζα βάσει σύμβασης εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, στους απασχολούμενους με σύμβαση έμμισθης εντολής Δικηγόρους καθώς και στο Προσωπικό Καθαριότητας μερικής απασχόλησης. Στα παραπάνω εντάσσεται και το Προσωπικό της Τράπεζας που παρέχει υπηρεσίες σε θυγατρικές Εταιρείες του Ομίλου στην Ελλάδα και το Εξωτερικό ή σε άλλους φορείς με απόσπαση.

Καθορίζεται: α) η συμπλήρωση του 30ού έτους ως ελάχιστου ορίου ηλικίας και β) τα επτά (7) έτη ως ελάχιστος χρόνος υπηρεσίας στην Τράπεζα. Ως ημερομηνία αναφοράς για τη συμπλήρωση των ορίων ηλικίας και ετών υπηρεσίας για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα ορίζεται η 30ή Νοεμβρίου 2020. Ως μηνιαίος μισθός για τον υπολογισμό της αποζημίωσης στην Επιλογή 1 ορίζεται ο μεικτός μισθός που αναλογεί στον μήνα Σεπτέμβριο 2020, μη συμπεριλαμβανόμενης της τυχόν αρνητικής διαφοράς που συμφωνήθηκε με την από 24.8.2012 ΕΣΣΕ και των αποδοχών που θα καταβάλλονται κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας άδειας στις Επιλογές 2 έως 5, οι μεικτές τακτικές αποδοχές που αναλογούν στον μήνα πριν την έναρξη της άδειας, συμπεριλαμβανομένης της τυχόν αρνητικής διαφοράς που συμφωνήθηκε με την από 24.8.2012 ΕΣΣΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε μία εκ των πέντε Επιλογών:

Επιλογή 1: Άμεση αποχώρηση και λύση της σύμβασης εργασίας με καταβολή αποζημίωσης, κλιμακούμενης αναλόγως των ετών υπηρεσίας και της ηλικίας του υπαλλήλου ως εξής:

  • Για όσους ανήκουν στους Κλάδους Κύριου και Τεχνικού Προσωπικού, τους Εισπράκτορες, τους Δικηγόρους με σχέση έμμισθης εντολής καθώς και τους μη υπαγόμενους στις διατάξεις του Κανονισμού Εργασίας Ειδικούς Συνεργάτες, Συμβούλους Διοίκησης και Υπαλλήλους αορίστου χρόνου καταβολή αποζημίωσης από 10 (δέκα) έως 35 (τριάντα πέντε) μηνιαίους μισθούς. Ειδικότερα, για όσους υπαλλήλους έχουν χρόνο υπηρεσίας στην Τράπεζα ίσο ή μεγαλύτερο των 26 ετών, δεν τους έχουν ανατεθεί οριστικά καθήκοντα ευθύνης ή αντίστοιχη ισοτιμία και ανήκουν στους Κλάδους Κύριου και Τεχνικού Προσωπικού, τους Εισπράκτορες και τους Δικηγόρους με σχέση έμμισθης εντολής η αποζημίωση θα καταβάλλεται προσαυξημένη κατά 20%.
  • - για τους ανήκοντες στον Κλάδο Υποστηρικτικού Προσωπικού και το μη υπαγόμενο στις διατάξεις του Κανονισμού Εργασίας εργατοτεχνικό Προσωπικό, η αποζημίωση θα ανέρχεται στο ύψος των 35 (τριάντα πέντε) μηνιαίων μισθών, ανεξαρτήτως ηλικίας και υπηρεσίας, εφόσον πληρούνται τα προβλεπόμενα ελάχιστα όρια.

Επιπρόσθετα, χορηγείται ποσό για κάθε ένα από τα προστατευόμενα τέκνα των αποχωρούντων και ειδικές προσαυξήσεις για το Προσωπικό ηλικίας 50 ετών και άνω.

Τέλος, χορηγείται προσαύξηση επί της βασικής αποζημίωσης:

  • στο Προσωπικό των μονάδων του Δικτύου Καταστημάτων οι εργασίες των οποίων έχει ανακοινωθεί ότι θα διακοπούν,
  • στο Προσωπικό που τελεί στη διάθεση των Διευθύνσεων Δικτύου (εξαιρούμενων όσων έχουν τεθεί στη διάθεση της υπηρεσίας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 31 παρ. 3 του Κανονισμού Εργασίας),
  • στο Προσωπικό των μονάδων του Δικτύου που κατέχει κλιμάκιο ευθύνης χωρίς να του έχουν ανατεθεί οριστικά εποπτικά καθήκοντα με Πράξη Διοίκησης.

Το συνολικό μεικτό ποσό της προβλεπόμενης αποζημίωσης δεν θα υπολείπεται των €20.000 και σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνει τις €150.000.

Τέλος, αποκλειστικά και μόνο για το Προσωπικό των Μονάδων εποπτείας των Γενικών Διευθυντών:

  • Νομικών Υπηρεσιών,
  • Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης της Τράπεζας και του Ομίλου,
  • Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας και του Ομίλου (συμπεριλαμβανομένου αυτού που εμφανίζεται στη Διάθεση Προσωπικού, εξαιρούμενων όσων έχουν τεθεί στη διάθεση της υπηρεσίας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 31 παρ. 3 του Κανονισμού Εργασίας),
  • Ακίνητης Περιουσίας της Τράπεζας και του Ομίλου,
  • Λιανικής Τραπεζικής (αφορά τις Μονάδες Διοίκησης -εξαιρείται το Δίκτυο των Καταστημάτων και το Προσωπικό που τελεί στη διάθεση των Διευθύνσεων Δικτύου) και
  • Λειτουργικής Στήριξης της Τράπεζας και του Ομίλου,
Αν σου άρεσε κάνε