Κέρδη ύψους 13,2 εκατ. ευρώ για την Autohellas στο 9μηνο του 2020

Κέρδη ύψους 13,2 εκατ. ευρώ για την Autohellas στο 9μηνο του 2020

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 11/11/20, 14:14

Ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 149,2 εκατ. ευρώ παρουσίασε η Autohellas το τρίτο τρίμηνο 2020, μειωμένες κατά 7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Τα κέρδη μετά φορών ανήλθαν σε 12,1 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 46% ενώ το EBITDA σε 43,8 εκατ. ευρώ. Το εννεάμηνο οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 360,6 εκατ. ευρώ, το EBITDA στα 101,5 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά φόρων στα 13,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 67% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η μερική αποκατάσταση των τουριστικών αφίξεων ενεργοποίησε τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που κινήθηκαν ωστόσο σε επίπεδο εσόδων σημαντικά χαμηλότερο από το 2019 και αντίστοιχο των τουριστικών αφίξεων ακόμη και για το περιορισμένο διάστημα της ενεργής τουριστικής περιόδου (δηλαδή μετά τις 15/7). Αντίθετα, ο κλάδος των μακροχρόνιων μισθώσεων εμφάνισε συνολικά αύξηση, παρά το διάστημα του lockdown που κόστισε σε νέες μισθώσεις μετριάζοντας έτσι την απώλεια στο συνολικό κύκλο εργασιών από ενοικιάσεις.

Παράλληλα, στο τρίτο τρίμηνο 2020 οι πωλήσεις των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, εμφάνισαν σημαντική αύξηση, ενισχύοντας τόσο τις ταμειακές ροές όσο και τα αποτελέσματα του Ομίλου, δεδομένου ότι η εταιρεία έπρεπε να διαχειριστεί τον ενεργό στόλο της προσαρμοσμένη στις μειωμένες τουριστικές αφίξεις.

Ο κλάδος της εμπορίας καινούργιων αυτοκινήτων στο τρίτο τρίμηνο του έτους επέστρεψε στην κανονικότητα, καταγράφοντας σημαντική αύξηση της τάξεως του 7,5% με τη ζήτηση από ιδιώτες να ανακάμπτει σημαντικά και με τις εισαγωγικές εταιρείες (χονδρική) αλλά και τη λιανική του Ομίλου να σημειώνουν πολύ καλές επιδόσεις συνεχίζοντας την δυναμική του 2019, τόσο σε μερίδια αγοράς όσο και σε κερδοφορία.

Ο Όμιλος κατά το εννεάμηνο 2020 πέτυχε σημαντική βελτίωση των καθαρών ταμιακών ροών με αποτέλεσμα ο καθαρός δανεισμός να είναι μειωμένος κατά 54,4 εκατ. ευρώ από τις αρχές του 2020 αλλά και η διαθέσιμη ρευστότητα να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas, Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε: «H Autohellas για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ανθεκτική σε περίοδο πρωτόγνωρης κρίσης για τον Τουρισμό και την οικονομία. Η συμπληρωματικότητα των τριών πυλώνων εργασιών που στηρίζεται ο Όμιλος αλλά και η αποτελεσματικότητα των στελεχών μας και της οργάνωσής μας σε γρήγορες αναγκαίες προσαρμογές για άλλη μια φορά μας στηρίζουν και μας δίνουν την δυνατότητα να έχουμε κερδοφόρο αποτέλεσμα παρά τις συνθήκες. Μετά την επιτυχημένη διαχείριση του 2020, του δυσκολότερου έτους στην ιστορία της εταιρείας, είμαστε αισιόδοξοι ότι πάρα τις προκλήσεις του δεύτερου lockdown που διανύουμε, η δυνατότητά μας να παράξουμε κερδοφορία θα είναι σημαντικά ισχυρότερη από το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και μετά».

Αν σου άρεσε κάνε