Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το πρώτο τρένο για το dry port της Σόφιας

Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το πρώτο τρένο για το dry port της Σόφιας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 27/11/20, 14:56

Το παρθενικό του ταξίδι, διάρκειας 16 ωρών, για το dry port στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, ξεκίνησε σήμερα το πρωί το πρώτο τρένο από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με την ΟΛΘ ΑΕ να θέτει έτσι σε εφαρμογή την πιλοτική φάση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2021.

Αυτό επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΟΛΘ ΑΕ, υπογραμμίζοντας ότι στη διάρκεια της πιλοτικής φάσης της προαναφερόμενης υπηρεσίας, θα τελειοποιηθεί η σύνδεση και οι επιμέρους παρεχόμενες υπηρεσίες. Θα ακολουθήσουν εβδομαδιαίες αναχωρήσεις και αφίξεις μεταξύ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και του dry port της Σόφιας, σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, προσφέροντας σταθερότητα και αποτελεσματικότητα στην αγορά.

«Σήμερα ξεκίνησε η απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση με το dry port της ΟΛΘ Α.Ε. στη Σόφια της Βουλγαρίας, μέσω της οποίας θα παρέχονται αποδοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες, δρομολόγια και κόστη», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Φράνκο Νίκολα Κούπολο (Franco Nicola Cupolo), γενικός εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, προσθέτοντας πως «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στην ανάπτυξη στρατηγικής σιδηροδρομικής σύνδεσης στα Βαλκάνια».

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι η τακτική σύνδεση σε εβδομαδιαία βάση μεταξύ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και του dry port στη Σόφια, θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού και ενισχύοντας την εισαγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα θα συμβάλλει σημαντικά τόσο στην τοπική και εθνική οικονομία όσο και στην οικονομία της ΝΑ Ευρώπης.

Αν σου άρεσε κάνε