ΜΙG: Έπεσαν οι υπογραφές με CVC για Vivartia σε αποτίμηση 600 εκατ.

ΜΙG: Έπεσαν οι υπογραφές με CVC για Vivartia σε αποτίμηση 600 εκατ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 22:12 Δημιουργία 30/11/20, 22:04

Με ομόφωνη απόφαση του πριν από λίγη ώρα το ΔΣ της MIG υπέγραψε σύμφωνα με πληροφορίες, το Σύμφωνο Αγοράς Μετοχών (SPA) με το γνωστό Fund CVC, σε αποτίμηση (Enterprise Value) άνω των 600 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει την ανάληψη όλων των δανείων της Vivartia εκ μέρους του επενδυτή, ύψους 425 εκατ. ευρώ.

Κατά συνέπεια, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες σε συνολική αξία επενδύσεις που γίνονται στη χώρα μας από ξένο επενδυτή, μέσα στο τρέχον έτος. Αλλωστε πρόκειται πρακτικά για τον μεγαλύτερο όμιλο τροφίμων στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι το CVC ελέγχει ήδη τον όμιλο Υγεία και το Metropolitan στο χώρο της υγείας, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Εθνική ΤράπεζαΕΤΕ -0,20% για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η MΙG θα μεταβιβάσει το σύνολο της συμμετοχής της, ήτοι το 92,8% των μετοχών της Vivartia, στη CVC, ενώ η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της MΙG, αλλά και της έγκρισης των αρμοδίων αρχών ανταγωνισμού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, που θεωρούνται απολύτως έγκυρες, το ΔΣ έχει επίσης καταλήξει σε κατ αρχήν συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να επιμηκυνθεί η περίοδος πληρωμής στα δάνεια της MIG κατά 3 χρόνια (με δικαίωμα επέκτασης για ένα ακόμη) και με επιτόκιο 3% εκ του οποίου το 1% θα καταβάλλεται και το υπόλοιπο 2% θα κεφαλαιοποιείται.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, η συμφωνία με την Πειραιώς, διασφαλίζει την «επόμενη μέρα» της MIG μετά την πώληση της Vivartia, σε ότι αφορά την ανάπτυξη των λοιπών συμμετοχών της, αλλά και την τυχόν ενίσχυση του χαρτοφυλακίου συμμετοχών.

Αν σου άρεσε κάνε