ΔΕΗ: Στη Mytilineos η κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού των 200 MW στην Κοζάνη

ΔΕΗ: Στη Mytilineos η κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού των 200 MW στην Κοζάνη

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 31/12/20, 11:15

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι η METKA-EGN του ομίλου Μυτιληναίος ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου 200 MW στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μαύρο, διευθύνων σύμβουλο της ΔΕΗ «πρόκειται για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο που έχει γίνει ποτέ συνολικού 230 MW. Το έργο είναι μοναδικό, χρηματοδοτείται με non recourse project finance και αποτελεί εμβληματικό έργο για τη χώρα».

Το φωτοβολταϊκό πάρκο της Κοζάνης αποτελείται από τρία συνολικά τμήματα. Το πρώτο που είναι το πάρκο των 200 MW και αλλά δύο μικρότερα δυναμικότητας 15 MW έκαστο, τα οποία κατασκευάζει αντίστοιχα η Μυτιληναίος, και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Ο προϋπολογισμός και των τριών έργων ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ.

Η ανάθεση του έργου περιλαμβάνει τη μελέτη, τα έργα πολιτικού μηχανικού, την προμήθεια, τη μεταφορά, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία του στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τη σύνδεση της μονάδας με δύο υποσταθμούς 150kV.

Για το έργο υπάρχει συμφωνία χρηματοδότησης με τις τράπεζες με πολύ ελκυστικούς όρους και χωρίς πρόσθετες εγγυήσεις της ΔΕΗ, γεγονός που αποδεικνύει την ψήφο εμπιστοσύνης του τραπεζικού συστήματος στην εταιρεία και τη συστηματική προσπάθεια της διοίκησης να επανακτήσει την αξιοπιστία της στην αγορά.

Αν σου άρεσε κάνε