Με 25,5% στην Ελλάκτωρ το δίδυμο Καϋμενάκη - Μπάκου

Με 25,5% στην Ελλάκτωρ το δίδυμο Καϋμενάκη - Μπάκου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 13/01/21, 15:22

Στο 25,5% των μετόχων της Ελλάκτρω αυξάνουν την συμμετοχή, οι δύο Έλληνες εφοπλιστές, Καϋμενάκης και Μπάκος, δηλώνοντας την αποφασιστικότητα τους να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στην εταιρεία.

Το ελληνικό δίδυμο έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι θέλει να οδηγήσει την Ελλάκτωρ σε μια «νέα εποχή».

Άλλωστε και η εν εξελίξει έρευνα της επιτροπής ανταγωνισμού δεν τους αφορά, με δεδομένο ότι δεν είχαν ούτε έχουν συμμετοχές σε άλλες εταιρείες του ίδιου κλάδου, κάτι που προφανώς συμβαίνει με το ολλανδικό fund, το οποίο ελέγχει ήδη την ΓΕΚ και διεκδικεί και την Ελλάκτωρ.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι κάθε μέρα έρχονται στο φως νέα στοιχεία που προκαλούν έντονο προβληματισμό όχι μόνο στην επιτροπή ανταγωνισμού, αλλά και στην κυβέρνηση, σχετικά με την... δραστηριότητα και τις επιλογες των Ολλανδών.

Συγκεκριμένα, μετά τους Μυλωνογιάννη και Ξενοφό που προτείνονται από τους Ολλανδούς για καίριες θέσεις στην Ελλάκτωρ, ενώ μέχρι πριν από 15 ημέρες έδιναν σκληρές μάχες υπέρ των συμφερόντων της ΓΕΚ, ερωτήματα προκαλούνται για δυο ακόμη «εκλεκτούς» των ξένων:

Πρόκειται για τους Τουμπουρο και Παναγιώτοπουλο, οι οποίοι επίσης προτείνονται από την Regenborgh για θέσεις - κλειδιά στην Ελλάκτωρ, ενώ και οι δύο είναι ιδιοκτήτες κατασκευαστικών εταιρειών.

Αν σου άρεσε κάνε