Επικυρώθηκε και επίσημα η συγχώνευση των FCA και Groupe PSA

Επικυρώθηκε και επίσημα η συγχώνευση των FCA και Groupe PSA

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 17/01/21, 19:46

TAGS

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) και το Peugeot PSA Group PUGOY ολοκλήρωσαν και επισήμως το Σάββατο την συγχώνευσή τους δημιουργώντας τη Stellantis NV, έναν παγκόσμιο γίγαντα που, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη, θα τους επιτρέψει να γίνου ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί σε μια γρήγορα μεταβαλλόμενη βιομηχανία.

Το deal το οποίο συμφωνήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019 και εγκρίθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από τους μετόχους, έρχεται σε μια περίοδο που η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει συνεχώς υιοθετώντας σε νέες τεχνολογίες, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα. Παράλληλα αγωνίζεται για να βελτιώσει τα πάντα, από τον τρόπο κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα μέχρι τον τρόπο με τον οποίο πωλούνται.

Η Stellantis, το όνομα προέρχεται από το λατινικό όρο που σημαίνει «να φωτίζει με αστέρια», κατατάσσεται ως η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σύμφωνα με τις πωλήσεις από τα διαθέσιμα στοιχεία του 2019.

Στο κλείσιμο της Παρασκευής, άξιζε περισσότερα από 51 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Stellantis θα έχει σημαντική παρουσία στη Βόρεια Αμερική και σε περισσότερο από το ένα τέταρτο της αγοράς στην Ευρώπη, πουλώντας οχήματα μέσω μιας τεράστιας συλλογής εμπορικών σημάτων, όπως Jeep και Ram, Peugeot, Citroën και Opel για την Ευρώπη και Maserati και Alfa Romeo για την αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων.

Σε μια ταραχώδη χρονιά για πολλούς κατασκευαστές, στελέχη των FCA και PSA προχώρησαν στη συγχώνευση, λέγοντας ότι οι προκλήσεις που θέτει η πανδημία του Covid-19 ενίσχυσαν μόνο την ανάγκη για συγχώνευση.

Υπολογίζουν μάλιστα ότι η συγχώνευση θα μπορούσε τελικά να αποφέρει ετήσια εξοικονόμηση κόστους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αν σου άρεσε κάνε