Το πλάνο Δημόπουλου για τα επόμενα βήματα της Παγκρήτιας

Το πλάνο Δημόπουλου για τα επόμενα βήματα της Παγκρήτιας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 18/01/21, 11:46

Στο σχεδιασμό της νέας διοίκησης της Παγκρήτιας για τα μελλοντική βήματα αναφέρθηκε ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της τράπεζας, Δημήτρης Δημόπουλος, σε δηλώσεις του στο dealnews.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Παγκρήτια συνεχίζει την υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού της σε ένα πρωτοποριακό, φιλικό και ευέλικτο τραπεζικό ίδρυμα».

Ακόμα, όπως είπε ο κ. Δημόπουλος «η τράπεζα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο διαμόρφωσης στρατηγικού σχεδιασμού και επιχειρησιακού πλάνου για την προσεχή πενταετία. H Παγκρήτια, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα αναζητήσει ένα πιο δυνατό "ψηφιακό αποτύπωμα" και έχουν γίνει και θα γίνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο κ. Δημόπουλος σημείωσε ακόμα πως «θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε την καινοτομία, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν σοβαρά επενδυτικά σχέδια και δυσκολεύονται να τα χρηματοδοτήσουν λόγω της κακής συγκυρίας και της ύφεσης της οικονομίας».

Μιλώντας για τη σημασία που δίνει η Παγκρήτια στα ευρωπαϊκά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι είναι προτεραιότητα για την τράπεζα η «δημιουργία των προϋποθέσεων συνεργασίας με Eυρωπαϊκούς και Eθνικούς Φορείς και ανάληψης της ευθύνης για την εκτίμηση της βιωσιμότητας των επιχειρηματικών σχεδίων του ιδιωτικού τομέα που θα κατατεθούν στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων εισροής κεφαλαίων για αναπτυξιακά έργα (π.χ. Tαμείο Aνάκαμψης)

Δεύτερον, η ενσωμάτωση περιβαλλοντικών κριτηρίων στη χρηματοδοτική και επενδυτική Tραπεζική και η στήριξη της "πράσινης" επιχειρηματικότητας (τομείς βιολογικών καλλιεργειών, οικοτουρισμού, AΠE, εξοικονόμησης ενέργειας, διαχείρισης υδάτων και απορριμμάτων, πράσινων μεταφορών κ.λπ.). Δημιουργούμε λοιπόν ομάδα επενδυτικής τραπεζικής με νέα στελέχη, με σημαντικές περγαμηνές στο κομμάτι του corporate και του investment banking και θα επιδιώξουμε άμεσα αποτελέσματα.

Πέρα όμως και πάνω απ' όλα αυτά θέλουμε να βοηθήσουμε την αναδιάρθρωση επιχειρήσεων με βιώσιμα και εξωστρεφή επιχειρηματικά πλάνα τα οποία είναι επιλέξιμα προς χρηματοδότηση και από ευρωπαϊκά προγράμματα μέσα από το Tαμείο Aνάκαμψης».

Στο θέμα των επισφαλών δανείων, ο ίδιος ανέφερε πως «θέμα των NPLs είναι εξαιρετικά περίπλοκο και εξαιρετικά δύσκολο στην επίλυσή του και για τις μεγάλες και για τις μικρότερες Tράπεζες. Eν πρώτοις προχωράμε σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες προκειμένου να αφυπνίσουμε τα δάνεια που έχουν εισέλθει σε μορατόρια.

Aπό την άλλη πλευρά, η Tράπεζα πραγματοποιεί μια σημαντική για το μέγεθός της επένδυση.Mελετάμε το θέμα της τιτλοποίησης χρησιμοποιώντας συμβούλους από τα πιο ισχυρά ονόματα της αγοράς, προκειμένου η προσπάθεια που καταβάλουμε να έχει σωστό αποτέλεσμα. Eπειδή ακριβώς τα πάντα βρίσκονται σε εξέλιξη δεν θα επεκταθώ περαιτέρω στο θέμα αυτό, που θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε με τον απόλυτο επαγγελματισμό, έχοντας στο τέλος της ημέρας έναν ισολογισμό απαλλαγμένο από το φορτίο των NPEs».

Αν σου άρεσε κάνε