Ανάπτυξη θαλάσσιων κοιτασμάτων στην Αίγυπτο από την Energean

Ανάπτυξη θαλάσσιων κοιτασμάτων στην Αίγυπτο από την Energean

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 21/01/21, 12:37

Τη λήψη της "Τελικής Επενδυτικής Απόφασης" για την ανάπτυξη των θαλάσσιων κοιτασμάτων στις παραχωρήσεις North El Amriya/ North Idku (NEA/NI) στην Αίγυπτο γνωστοποίησε η Energean στο πλαίσιο της "Επενδυτικής και Επιχειρησιακής Ενημέρωσης" για το κλείσιμο του 2020 προς τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ.

Το έργο έχει ως στόχο την ανάπτυξη 49 εκατ. βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου, το 87% των οποίων είναι σε φυσικό αέριο. Η έναρξη παραγωγής προσδιορίζεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2022 και τα κοιτάσματα στην αιχμή της παραγωγής τους θα δίνουν περίπου 90 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 1.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Η ανάπτυξη των κοιτασμάτων των παραχωρήσεων ΝΕΑ/ΝΙ θα γίνει μέσω σύνδεσης με την εξέδρα ΙΙΙ στο North Abu Qir, σε μία συνολική επένδυση 235 εκατ. δολαρίων. Τα κοιτάσματα του Abu Qirέδωσαν το 2020 παραγωγή 35,4 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως, η συντριπτική πλειονότητα της οποίας είναι σε φυσικό αέριο.

Σημειώνεται ότι η συνολική παραγωγή του ομίλου της Energean διαμορφώθηκε το 2020 στις 48,3 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως, με την παραγωγή του Πρίνου να είναι της τάξης των 1.800 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως κατά μέσο όρο. Τα βεβαιωμένα αποθέματα του ομίλου Energean είναι 956 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου (77% σε φυσικό αέριο). Τα έσοδα του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 326 εκατ. δολάρια και οι επενδύσεις στα 558 εκατ. δολάρια, έναντι 995 εκατ. δολαρίων που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Αν σου άρεσε κάνε