Η Άγγελα Μέρκελ «ψηφίζει» Deutsche Bank

Η Άγγελα Μέρκελ «ψηφίζει» Deutsche Bank

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:22 Δημιουργία 11/02/21, 12:19

Η Άγγελα Μέρκελ θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία στην ετήσια δεξίωση της Deutsche Bank την Πέμπτη, πραγματοποιώντας μια σπάνια εμφάνιση από Καγκελάριο σε μια εκδήλωση από μια τράπεζα που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει απώλειες και σκάνδαλα.

Η κ. Μέρκελ θα μιλήσει μόλις μια εβδομάδα αφότου η τράπεζα ανέφερε το πρώτο ετήσιο κέρδος της από το 2014, ένα σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειες του Διευθύνοντος Συμβούλου Κρίστιαν Σιούινγκ να αναβιώσει την τύχη της DB.

Ωστόσο, επενδυτές και αναλυτές δήλωσαν ότι παρά τη συμβολική ψήφο εμπιστοσύνης της Κ. Μέρκελ, οι προοπτικές της τράπεζας παραμένουν αβέβαιες.

Επικροτούν τον κ. Σούινγκ για μείωση του κόστους, αλλά αμφισβητούν την ικανότητα της τράπεζας να έχει κέρδη αφού τα έσοδα σε όλες τις βασικές της επιχειρήσεις μειώθηκαν πέρυσι εκτός από την επενδυτική τράπεζα.

Η Deutsche, η οποία βρίσκεται στη μέση μιας μεγάλης αναθεώρησης, αναμένεται να αποφέρει έσοδα 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022 από ό, τι το 2020, σημειώνοντας πτώση 6%, με βάση τους αναλυτές

Όλα τα τμήματα αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα, με εξαίρεση τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

«Πρέπει να ρωτήσουμε τον Κρίστιαν Σιούινγκ πού θέλει να αποταμιεύσει τα χρήματά του τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια», δήλωσε ο Κλάους Νίντινγκ του ομίλου λόμπι μετόχων DSW.

Η Deutsche Bank έχει κάποιες ιδέες στο στάδιο της προετοιμασίας. Το τμήμα ιδιωτικών τραπεζών που επικεντρώνεται σε πελάτες λιανικής, με 22 εκατομμύρια πελάτες, ελπίζει να διευρύνει τον αριθμό των πελατών που χρεώνονται τέλη για καταθέσεις, ανέφεραν οι τραπεζίτες της μονάδας.

Το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων επιδιώκει να αναπτυχθεί στην Ασία, ενώ η εταιρική τράπεζα θέλει να επεκταθεί στον τομέα των εμπορικών λογαριασμών.

Αν σου άρεσε κάνε