Alpha Bank: Deal με DK για Galaxy και Cepal

Alpha Bank: Deal με DK για Galaxy και Cepal

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 09:27 Δημιουργία 22/02/21, 09:24

Την επίτευξη δεσμευτικής συμφωνίας με εταιρείες, που διαχειρίζεται και συμβουλεύει η Davidson Kempner Capital Management LP (“Davidson Kempner”) ανακοίνωσε η Alpha Bank.

Πρόκειται για συμφωνία αναφορικά με:

(α) την πώληση του 80% της θυγατρικής της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, Cepal Holdings Single Member S.A. (“Νέα CEPAL”) και

(β) την πώληση του 51% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου ΜΕΑ ύψους Eυρώ 10,8 δισ. (Τιτλοποιήσεις “Galaxy” που μαζί με την πώληση της Νέας CEPAL συνιστούν τη “Συναλλαγή” ή το “Project Galaxy”).

Σημειώνεται ότι το ποσό Ευρώ 10,8 δισ. αναφέρεται στη συνολική λογιστική αξία βάσει της ημερομηνίας αναφοράς (cut-off date) της τιτλοποίησης.

Ο CEO της Αlpha Bank Βασίλης Ε. Ψάλτης δήλωσε:

«Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό εισερχόμαστε σε μία πολυετή συμφωνία για το Project Galaxy με τη διεθνώς αναγνωρισμένη αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία, Davidson Kempner. Πρόκειται για μία συμφωνία – ορόσημο για την Τράπεζά μας, η οποία προχωρά με αποφασιστικά βήματα προς την οριστική αντιμετώπιση της κληρονομιάς των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας ύφεσης στη Ελλάδα.

Παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες που αντιμετωπίσαμε λόγω της πανδημίας, είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αυτήν την ιδιαίτερα σύνθετη συναλλαγή, μέσα σε μόλις οκτώ μήνες από την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικών διεθνών επενδυτών και εντός του κεφαλαιακού πλαισίου που είχαμε θέσει εξ αρχής. Η Αlpha Bank προχωρά, πλέον, με απόλυτη προσήλωση στην υλοποίηση του τελευταίου μέρους της στρατηγικής της για την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της και, παράλληλα, επιταχύνει την εφαρμογή του Σχεδίου Μετασχηματισμού της, βάζοντας ισχυρές βάσεις για κερδοφόρο ανάπτυξη.»

Αν σου άρεσε κάνε