Η Tesla έβγαλε 1 δισ. δολ. από το Bitcoin

Η Tesla έβγαλε 1 δισ. δολ. από το Bitcoin

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:56 Δημιουργία 22/02/21, 11:55

Η Tesla έχει κερδίσει περίπου 1 δισ. δολάρια από την επένδυσή της στο bitcoin, σύμφωνα με τον Ντάνιελ Ιβς, αναλυτή της Wedbush Securities.

Η εταιρεία «βρίσκεται σε τροχιά για να κερδίσει περισσότερα από τις επενδύσεις της στο bitcoin παρά από τα κέρδη της από την πώληση των αυτοκινήτων της (ηλεκτρικά οχήματα) σε όλο το 2020», εκτιμά ο Ιβς σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων αποκάλυψε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι είχε αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων για «περισσότερη ευελιξία για περαιτέρω διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση της απόδοσης των μετρητών μας».

Η αγορά πραγματοποιήθηκε μέσα στον Ιανουάριο, όπως είπε η εταιρεία χωρίς να αποκαλύψει πότε ή σε ποια τιμή αγόρασε το bitcoin. Δεν είναι σαφές εάν η Tesla έχει πουλήσει κάποιο από τα bitcoin ακόμα.

Το bitcoin σημειώνει ένα τεράστιο ράλι φέτος, καταγράφοντας τακτικά νέα ρεκόρ. Η κεφαλαιοποίησή του ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα. Από την αρχή του έτους η τιμή του έχει αυξηθεί πάνω από 94%.

Αν σου άρεσε κάνε