ΟΣΥ: Το

ΟΣΥ: Το "μπλόκο" του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο leasing 300 λεωφορείων οφείλεται σε παρεξήγηση

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 21:26 Δημιουργία 23/02/21, 21:13

Σε άμεση υποβολή αίτησης ανάκλησης προχωρά η ΟΣΥ αναφορικά με την άρνηση έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην απόφαση της εταιρείας για προμήθεια 300 λεοφωρείων με leasing.


Η ΟΣΥ Α.Ε αποδίδει το "μπλόκο" του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε εσφαλμένη πληροφόρηση. Ειδικότερα σύμφωνα με την ΟΣΥ στο ΣΤ΄ Κλιμάκιο δημιουργήθηκε "η εσφαλμένη εντύπωση ότι τα προσφερόμενα λεωφορεία, σε περίπτωση ολοκλήρωσης του διαγωνισμου και παραλαβής τους από την Ο.ΣΥ. Α.Ε., δεν θα είχαν πλευρικά ανοιγοκλειόμενα παράθυρα”.

Η παρανόηση αυτή οφείλεται στο ότι υποβλήθηκαν πέραν των δεσμευτικών εγγράφων του διαγωνισμού και επιπλέον έγγραφα (προσπέκτους) παρουσίασης των αρχικών μοντέλων των λεωφορείων, στα οποία τα παράθυρα εμφανίζονταν ως μη ανοιγοκλειόμενα. "Όμως, η πραγματικότητα είναι ότι η παρουσίαση ενός οχήματος σε μια διαφημιστική μπροσούρα δεν εμφανίζει το όχημα που θα παραδοθεί αλλά αυτό που είναι κατά τον αρχικό χρόνο παραγωγής”, αναφέρει η εταιρεία.

Στη συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση, οι διαγωνιζόμενες εταιρείες, δεσμεύονται να παραδώσουν τα οχήματα προς χρήση με ανοιγοκλειομενα παράθυρα επιφέροντας την σχετική μεταβολή.

"Το ότι όλα τα λεωφορεία θα έχουν ανοιγοκλειόμενα παράθυρα, αλλιώς η Ο.ΣΥ. Α.Ε. δεν θα τα παραλάβει, αναφέρεται σαφώς τόσο στη διακήρυξη του διαγωνισμού όσο και στο σχέδιο σύμβασης το οποίο έχουν λάβει και αποδεχτεί στην προσφορά τους οι διαγωνιζόμενες εταιρείες, καθώς επίσης και στις δηλώσεις συμμόρφωσης που έχουν καταθέσει στο φάκελό τους και οι τρεις εταιρείες”, αναφέρει ακόμη η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αφορά την προμήθεια 300 ντιζελοκίνητων λεωφορείων. Ανάδοχοι στον σχετικό διαγωνισμό έχουν αναδειχθεί ο όμιλος Σαρακάκη, το Μεσογειακό Κέντρο Φορτηγού & Λεωφορείου και η Εθνική Leasing. Η μίσθωση των λεωφορείων θα πραγματοποιηθεί για τρία χρόνια με δικαίωμα επέκτασης για ένα ακόμη έτος.

Το leasing των λεωφορείων αποτελεί μέρος του σχεδίου που έχει εκπονήσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ενίσχυση των γραμμών του λεωφορειακού δικτύου της Αθήνας.

Αν σου άρεσε κάνε