Energean: Θα κατασκευάσει μονάδα Co2 και υδρογόνου κοντά στον Πρίνο

Energean: Θα κατασκευάσει μονάδα Co2 και υδρογόνου κοντά στον Πρίνο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 19:17 Δημιουργία 25/02/21, 19:08

Η Energean Plc υπέβαλε πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για την κατασκευή μονάδας αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα και ενός εργοστασίου υδρογόνου στη βόρεια Ελλάδα όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για το έργο πλησιάζουν τα 500 εκατ. δολάρια, ενώ, εάν εγκριθεί, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloobmerg.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Bloomberg, η Ελλάδα παράγει περίπου 60 εκατομμύρια μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, οπότε το έργο θα βοηθήσει τη χώρα να μειώσει τις εκπομπές της κατά περίπου 2,5 εκατομμύρια τόνους, ή κατά 4%.

Η Energean, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σχεδιάζει να κατασκευάσει τη μικρής κλίμακας μονάδα μπλε υδρογόνου στο πεδίο Σίγμα στην Καβάλα, κοντά στον Πρίνο. Το μπλε υδρογόνο παράγεται από τη μετατροπή του φυσικού αερίου σε υδρογόνο και διοξείδιο του άνθρακα.

Το σύστημα δέσμευσης άνθρακα στο εργοστάσιο μπλε υδρογόνου της Energean θα παγιδεύει το 99,3% των εκπομπών, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

Αν σου άρεσε κάνε