Στις αγορές με ομόλογο «Tier 2» η Alpha Bank

Στις αγορές με ομόλογο «Tier 2» η Alpha Bank

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:02 Δημιουργία 02/03/21, 12:00

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για το project Galaxy, η Alpha Bank βγήκε στις αγορές βγήκε για την έκδοση Tier 2 Ομολόγου.

Η έκδοση, ύψους περί τα €500 εκατ. θα ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαια της Τράπεζας αλλά και θα διαφοροποιήσει τη σύνθεσή τους, όπως είναι ο κανόνας σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, βελτιώνοντας την κεφαλαιακή απόδοση για τους μετόχους της Alpha Βank.

Η έκδοση στηρίζεται από ένα πολύ ισχυρό syndicate επενδυτικών τραπεζών (JP Morgan, Goldman Sachs, Citi, Nomura και Barclays ως Joint Lead Managers) δείγμα, σύμφωνα με πηγές, του ενδιαφέροντος των διεθνών επενδυτών για την Alpha BankΑΛΦΑ +1,86%, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας με την Davidson Kempner για το Galaxy.

Το Galaxy, ύψους €10.8 δισ., είναι η μεγαλύτερη συναλλαγή NPEs στην Ελλάδα και η 2η μεγαλύτερη στην Ευρώπη βελτιώνοντας δραστικά την ποιότητα του ενεργητικού της Τράπεζας. Ενδεικτική της θετικής υποδοχής της συμφωνίας είναι η υπεραπόδοση της τιμής της μετοχής από την περασμένη Δευτέρα, αλλά και το πρόσφατο report της Axia Ventures με συντηρητική (κατά το report) τιμή στόχο τα €2.4.

Αν σου άρεσε κάνε