Πρώτο βήμα για την ΑΜΚ της Πειραιώς

Πρώτο βήμα για την ΑΜΚ της Πειραιώς

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 09:28 Δημιουργία 07/04/21, 09:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σήμερα αναμένεται το «πράσινο φως» από τη ΓΣ - Μέσα Απριλίου θα έχουν αποσαφηνιστεί οι όροι - Στις 21 Απριλίου θα αρχίσει να «τρέχει» η διαδικασία - Ο ρόλος του ΤΧΣ

Το «πράσινο φως» στην πολυσυζητημένη ΑΜΚ Της Πειραιώς αναμένεται να «ανάψει» η σημερινή ΓΣ των μετόχων.

Πρόκειται για ΑΜΚ ύψους 1 δισ. ευρώ, με βιβλίο προσφορών τόσο για εγχώριους όσο και για ξένους επενδυτές. Για τους πρώτους θα «τρέξει» δημόσια προσφορά με στόχο την κάλυψη του 10% της συνολικής διάθεσης.

Η ΓΣ είναι βαρύνουσας σημασίας, καθώς αποτελεί το πρώτο βήμα για την αποσαφήνιση των όρων της ΑΜΚ, με τη σεναριολογία γύρω από αυτό το μέτωπο ολοένα και να εντείνεται, έχοντας προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Συγκεκριμένα, η ΓΣ θα εξουσιοδοτήσει το ΔΣ της τράπεζας για να αποφασίσει τους όρους και το ακριβές ύψος της ΑΜΚ, με τους όρους να αναμένεται να οριστικοποιηθούν στα μέσα του τρέχοντος μηνός.

Η σχετική διαδικασία αναμένεται να αρχίσει «τρέχει» στις 21 Απριλίου και να έχει ολοκληρωθεί γύρω στις 10 Μαίου 2021.

Όσον αφορά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο σήμερα κατέχει το 61,3% των μετοχών της τράπεζας αποκτά μετά τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους καθαρά επενδυτικό ρόλο και αναμένεται να μπει στην αύξηση κεφαλαίου με στόχο όμως την μείωση της συμμετοχής του κάτω από το 33%.

Επισημαίνεται ότι σύμβουλοι για λογαριασμό της Τράπεζας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι οι ξένες επενδυτικές τράπεζες Goldman Sachs και UBS.

Αν σου άρεσε κάνε