Στη CVC Capital Partners η Εθνική Ασφαλιστική έναντι 454 εκατ.

Στη CVC Capital Partners η Εθνική Ασφαλιστική έναντι 454 εκατ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:29 Δημιουργία 21/04/21, 13:18
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Άναψε το «πράσινο φως» η ΓΣ της ΕΤΕ - «Αναγκαία η πώληση της θυγατρική», τόνισε ο Π. Μυλωνάς - Μέρισμα στους μετόχους τα επόμενα ένα-δύο χρόνια

Το πράσινο φως για την πώληση του 90,01% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο αμερικανικό κεφάλαιο CVC Capital Partners έδωσε πριν από λίγο η έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως σημείωσε η διοίκηση της Εθνικής και ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Παύλος Μυλωνάς, η επιτυχής ολοκλήρωση της συναλλαγής φέρνει την ΕΤΕ ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση των Δεσμεύσεων που ανέλαβε στα πλαίσια του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά τη λήψη κρατικής βοήθειας για την ανακεφαλαιοποίηση της ΕΤΕ το 2012.

Το ονομαστικό τίμημα για τη συναλλαγή αντιστοιχεί σε 505 εκατ. ευρώ για το 100% της εταιρείας. Μέρος του τιμήματος, μέχρι και 120 εκατ., συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων μέχρι το 2026. Η συμφωνία περιλαμβάνει 15ετή συμφωνία πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων.

Η συναλλαγή έχει θετική επίπτωση κατά περίπου 60 μονάδες βάσης στο Δείκτη Συνολικών Κεφαλαίων της Τράπεζας.

Η CVC Capital Partners ("CVC”) είναι μια εταιρεία επενδύσεων με γραφεία σε Ευρώπη, Ασία και Η.Π.Α. Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται είναι επενδυμένα σε πάνω από 90 επιχειρήσεις παγκοσμίως και απασχολεί πάνω από 450 χιλ. εργαζομένους. Τα CVC Funds έχουν σημαντική εμπειρία επενδύσεων σε ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά και στην Ελλάδα, έχοντας επενδύσει πάνω από 750 εκατ. ευρώ στη χώρα από το 2017.

Η Morgan Stanley & Co. International plc και η Goldman Sachs Bank Europe SE ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της ΕΤΕ για τη συναλλαγή, ενώ οι δικηγορικές εταιρείες Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και Καρατζά και Συνεργάτες ως επίκουροι νομικοί σύμβουλοι, και η εταιρεία EY ως σύμβουλος επί λογιστικών και αναλογιστικών θεμάτων. Επιπρόσθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ έλαβε ανεξάρτητη γνωμοδότηση από την UBS Europe SE σχετικά με το εύλογο και δίκαιο του προσφερθέντος τιμήματος καθώς και ανεξάρτητες νομικές συμβουλές από την Skadden Arps Slate Meagher & Flom και από Έλληνες καθηγητές Nομικής.

Αν σου άρεσε κάνε