Μυτιληναίος: Πέριξ του 2,5% το αρχικό επιτόκιο για το «πράσινο» ομόλογο

Μυτιληναίος: Πέριξ του 2,5% το αρχικό επιτόκιο για το «πράσινο» ομόλογο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:52 Δημιουργία 21/04/21, 13:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η διαδικασία άντλησης 500 εκατ. ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί μαζί με την τιμολόγηση την Πέμπτη

Με αρχικό επιτόκιο στην περιοχή του 2,5% ξεκίνησε η διαδικασία της άντλησης 500 εκατ. ευρώ μέσω «πράσινου ομολόγου» από τη Mytilineos, η οποία αναμένεται μαζί με την τιμολόγηση να ολοκληρωθούν την Πέμπτη.

H εταιρεία έχει δώσει εντολή στις BNP Paribas, Citigroup και HSBC να λειτουργήσουν ως Γενικοί Συντονιστές (Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) για τη διάθεση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων με διάρκεια 5,5 ετών (NCL/Μη Ανακλητές).

Η Εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για (i) την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, (ii) τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και (iii) την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της Εταιρείας.

Αν σου άρεσε κάνε