Ισχυρή υπερκάλυψη για την ΑΜΚ της Πειραιώς

Ισχυρή υπερκάλυψη για την ΑΜΚ της Πειραιώς

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 08:56 Δημιουργία 23/04/21, 08:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πέντε φορές καλύφθηκε χθες στο εξωτερικό - Κλείνει σήμερα το βιβλίο - Η ΑΜΚ θα φτάσει μέχρι τα 1,38 δισ.

Ισχυρή υπερκάλυψη αναμένεται να σημειώσει η έκδοση της Piraeus Financial Holdings σήμερα, Παρασκευή πότε και κλείσει το βιβλίο προσφορών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Χθες, η έκδοση καλύφθηκε πέντε φορές.

Εγχωρίως κάθε επενδυτής εγγράφεται για 1 τουλάχιστον μονάδα διαπραγμάτευσης (1 μετοχή) και με ανώτατο όριο το σύνολο νέων μετοχών δηλ. έως 1.200.000.000 νέες μετοχές. .

Σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική τιμή διάθεσης των νέων μετοχών στο ΗΔΤ του Χρηματιστηρίου και ενώ στις 29.04.2021 θα δημοσιευτεί η αναλυτική ανακοίνωση σχετικά με την έκβαση της δημόσιας προσφοράς.

Στις 7 Μαΐου ξεκινάει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.

Η ΑΜΚ της τράπεζας θα φτάσει μέχρι τα 1,38 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 85% ή ποσό έως 1,17 δισ. ευρώ διατίθεται σε ξένους επενδυτές και το 15% ή ποσό έως 207 εκατ. ευρώ σε εγχώριους επενδυτές.

Το ΤΧΣ σύμφωνα με επιστολή του προς την τράπεζα, «εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και ενημέρωσε για την απόφασή του να εγγραφεί για την απόκτηση αριθμού τόσων Νέων Μετοχών στη Διεθνή Προσφορά ώστε, κατόπιν της ολοκλήρωσης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, το ΤΧΣ να κατέχει μεταξύ 27,0%, κατ’ ελάχιστον, και 33,0% κατά το μέγιστο, του συνόλου των κοινών μετά ψήφου μετοχών του Εκδότη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατέχει με περιορισμένα δικαιώματα ψήφου».

Ωστόσο, θεωρείται γνωστό πως το ΤΧΣ δεν πρόκειται να ξεπεράσει σε ποσοστό το 26%

Από τη διεθνή προσφορά ποσό τα 380 εκατ. ευρώ (περίπου το 32%) είναι ήδη καλυμμένα από cornerstone επενδυτές: Τζον Πόλσον (265 εκατ.), Helikon Investment (75 εκατ.) και Αρ. Μυστακίδης (40 εκατ. ευρώ).

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης ο Τζον Πόλσον θα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό άνω του 18% ενώ σημειώνεται ότι το Helikon έχει πραγματοποιήσει μεγάλη επένδυση και την Eurobank.

Αν σου άρεσε κάνε