Eurobank: Υπερκάλυψη για το ομόλογο με το άνοιγμα του βιβλίου

Eurobank: Υπερκάλυψη για το ομόλογο με το άνοιγμα του βιβλίου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:39 Δημιουργία 28/04/21, 10:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πολύ ισχυρή ζήτηση για τον enior preferred τίτλο της Τράπεζας - Έχουν ήδη συγκεντρωθεί 750 εκατ. έναντι στόχου 500 εκατ. - Πέριξ του 2,375% το αρχικό επιτόκιο

Υπερκάλυψη της έκδοσης του senior preferred τίτλου της Eurobank σημειώθηκε ήδη από τα πρώτα λεπτά του ανοίγματος του βιβλίου προσφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη συγκεντρωθεί 750 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 500 εκατ. ευρώ, με το αρχικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στην περιοχή του 2,375%.

Σημειώνεται ότι η έκδοση γίνεται εν μέσω θετικού μομέντουμ, μετά την αναβάθμιση- έκπληξη της Ελλάδας από την S&P και την επιτυχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι πέντε διεθνείς τράπεζες Bank of America, BNP Paribas, Goldman Sachs, HSBC και UBS Investment Bank, ενώ ο τίτλος έχει διάρκεια έξι ετών και με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν την πάροδο των πέντε ετών, θα είναι δηλαδή τύπου 6NC5.

Μέσω της έκδοσης, σύμφωνα και με τη σχετική παρουσίαση που έγινε στους θεσμικούς επενδυτές κατά το προηγούμενο διήμερο, η Eurobank στοχεύει να ενισχύσει τα χρηματοδοτικά της σχέδια της καθώς και της θέσης ρευστότητάς της μέσω δανεισμού με χαμηλό κόστος. Παράλληλα, όπως σημειώνεται, η τράπεζα θέλει να δημιουργήσει δευτερογενή καμπύλη από την οποία θα μπορέσουν να επωφεληθούν ακόλουθες εκδόσεις της συστημικής τράπεζας.

Οι νέοι τίτλοι της Eurobank αναμένεται να έχουν βαθμολογία Caa1 από την Moody's, B από την S&P και CCC από την Fitch, ενώ είναι πλήρως επιλέξιμοι για το MREL.

Αν σου άρεσε κάνε