eurobank-omologo-agores

Καραβίας, Eurobank: Διαθέτουμε από τα υψηλότερα κεφάλαια

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:17 Δημιουργία 05/05/18, 14:26

Δύο άξονες προτεραιότητας έχει η Eurobank μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των stress test όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας.

«Πρώτον, την αποτελεσματική διαχείριση και την ταχεία μείωση του αποθέματος μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, με βάση τους στόχους που έχουμε θέσει. Δεύτερον, τη χρηματοδότηση των πελατών μας, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και της οικονομίας στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες όπου έχουμε δραστηριότητα».

Παράλληλα, ο κ. Καραβίας υπογράμμισε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την επίδοση της Τράπεζας στο Stress Test. Η άσκηση της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι, παρά τις αυστηρές υποθέσεις του δυσμενούς σεναρίου, η Eurobank παραμένει ανθεκτική σε αρνητικούς εξωγενείς παράγοντες».



Και ο ίδιος πρόσθεσε πως: «Το αποτέλεσμα των Stress Tests έρχεται μετά από μια πολυετή περίοδο αναταραχής στον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Τα συνολικά κεφάλαια της Eurobank, από τα υψηλότερα στον κλάδο, και η συνολική ισχυρή της επίδοση μας επιτρέπουν να εστιάσουμε στην αποδοτική εφαρμογή του επιχειρησιακού μας σχεδιασμού».



Αν σου άρεσε κάνε