Folli Follie: «Επίθεση» από δεύτερο fund, ταμειακούς ελέγχους ζητεί η Ε.Κ.

Folli Follie: «Επίθεση» από δεύτερο fund, ταμειακούς ελέγχους ζητεί η Ε.Κ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:37 Δημιουργία 15/05/18, 12:43

Μία ακόμη «επίθεση» δέχεται η Folli Follie από το Oasis Investments II Master Fund LTD, το οποίο απέκτησε στις 8 Μαϊου καθαρή θέση short στον τίτλο, που αντιστοιχεί σε 0,75%.

Την ίδια ώρα, πρόσθετους ελέγχους για τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας έχει ζητήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ανεξάρτητους από αυτούς που διεξάγει η Ernst & Yουng.

H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει όλα τα στοιχεία, ταμειακά διαθέσιμα αλλά και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, που θα αποδεικνύουν την ορθότητα των στοιχείων, που απεικονίζονται στις οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie.

H διοίκηση της Folli Follie, προχώρησε προ ημερών σε ενημέρωση για τον δανεισμό, την κατανομή πωλήσεων και κυρίως για τις πωλήσεις στην Ασία, που είναι και το επίμαχο θέμα.

Η QCM, ωστόσο, εξακολουθεί να αμφισβητεί τα στοιχεία για τα σημεία πώλησης ανά τον κόσμο.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, τα αναφερόμενα σημεία πωλήσεων (POS) λειτουργούν σε μεμονωμένες boutiques, shop in shop, counters, καθώς και σε σημεία πωλήσεων εντός αεροδρομίων. Παράλληλα, ο κύκλος εργασιών χονδρικής του brand Folli Follie περιλαμβάνει επίσης πωλήσεις οι οποίες δεν προκύπτουν από τα λειτουργούντα σημεία πώλησης.

Στο μεταξύ, η Folli Follie ανακοίνωσε ότι o κ. Δημήτριος Κουτσολιούτσος, πρόεδρος του Δ.Σ. της FF Group, προέβη στης 14.05.2018 σε αγορά 110.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, συνολικής αξίας ευρώ 870.074,73

H MSCI ανακοίνωσε ότι η μετοχή της Folli Follie διαγράφεται από τον MSCI Standard Greece και προστέθηκε στον Small Cap.

Αν σου άρεσε κάνε