Παράταση μέχρι το τέλος Μαΐου για το διαγωνισμό των ΕΛΠΕ

Παράταση μέχρι το τέλος Μαΐου για το διαγωνισμό των ΕΛΠΕ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:15 Δημιουργία 17/05/18, 12:05

Ολιγοήμερη παράταση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου συμμετοχής (τουλάχιστον 50,1%) των Ελληνικών Πετρελαίων έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης το Ταμείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η καταληκτική ημερομηνία έληγε αύριο, 18 Μαϊου. Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι παρατείνει τη σχετική προθεσμία ως τις 30 Μαϊου στις 17:00.

Όλοι οι υπόλοιποι όροι της διαγωνιστικής διαδικασίας παραμένουν ως έχουν.

Υπενθυμίζεται πως η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των ΕΛΠΕ θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: φάση προεπιλογής (Α' Φάση) και φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών (Β' Φάση).

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που θα πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής (προεπιλεγέντες) θα κληθούν να συμμετάσχουν στη Β' Φάση. Στη Β' Φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφοριακό υλικό σχετικά με τα ΕΛΠΕ μέσω εικονικής αίθουσας τεκμηρίωσης (Virtual Data Room - VDR), και στη συνέχεια θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.

Ανάμεσα στα κριτήρια που ξεχωρίζουν για τη συμμετοχή των επενδυτών είναι:

-η αξία των ενδιαφερόμενων εταιρειών να είναι άνω των 2 δισ. ευρώ,

-να έχουν εμπειρία τριών ετών στις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σε περίπτωση κοινοπραξίας, ένα από τα μέλη της να έχει δραστηριότητα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Οι προσφορές θα κατατεθούν στην Goldman Sachs.

Όπως αναφέρεται, το TAIΠΕΔ μπορεί να αποκλείσει ενδιαφερόμενο, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την προστασία των εθνικών συμφερόντων, της εθνικής ασφάλειες, της ενεργειακής ασφάλειας και προμήθειας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αν σου άρεσε κάνε