Κίνηση ματ από CVC για το μερίδιο της MIG στο Υγεία

Κίνηση ματ από CVC για το μερίδιο της MIG στο Υγεία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:35 Δημιουργία 21/05/18, 13:12

«Πλώρη» για μία πιο επιθετική πολιτική όσον αφορά την απόκτηση κρίσιμης θέσης στην αγορά υπηρεσιών παροχής υγείας της Αθήνας έβαλε το κολοσσιαίο fund CVC Capital Parhners, διεκδικώντας το μερίδιο της MIG στο Υγεία, ύψους 70,38%.

Η επενδυτική τραπεζική, η οποία είναι εδώ και μήνες γνωστό πως «φλερτάρει» με ένα μεγάλο deal στο χώρο της Υγείας, προχώρησε στην κίνηση ματ, καταθέτοντας τη Δευτέρα δεσμευτική προσφορά ύψους 197,97 εκατ. ευρώ για το παραπάνω ποσοστό.

Από την πλευρά του το ΔΣ της MIG κρίνει, ως ικανοποιητική την προσφορά, παραχωρώντας περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η πρόταση γίνεται μέσω της θυγατρικής Hellenic Healthcare, η οποία επίσης αποτέλεσε το «όχημα» για την εξαγορά του νοσοκομείου Metropolitan και της γενικής κλινικής Iaso General.

Από τον περασμένο Μάρτιο, πάντως, κυκλοφορούσαν οι πληροφορίες, που ήθελαν το CVC να έχει βάλει στο «μάτι» το θεραπευτήριο, ενισχύοντας την επενδυτική του παρουσία στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί η εξαγορά του Metropolitan πέρυσι τον Απρίλιο, με την οποία το fund έβαλε «πόδι» στην εγχώρια αγορά της περίθαλψης. Πρόσφατα, εξάλλου, «κλείδωσε» και το deal με το Ιασώ.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της MIG, σημειώνεται ότι η συμμετοχή της MIG ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215.189.466 μετοχές. Το προσφερθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 0,92 ευρώ ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό προσφερθέν τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 197.974.308,72 ευρώ (το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των 281.273.841,12 ευρώ για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ).

Περαιτέρω παρέχεται στη MIG το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στην εταιρία Hellenic Healthcare.

Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή τους συνεδρίαση ομόφωνα θεώρησαν την προσφορά ικανοποιητική και αποφάσισαν να παραχωρήσουν στη Hellenic Healthcare περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 30/6/2018. Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο του προσφερθέντος τιμήματος.

Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (επιβεβαιωτικό νομικό, οικονομικό και φορολογικό έλεγχο, συμφωνία επί των επιμέρους όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας). Η σχετική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 30/6/2018 και εν συνεχεία θα τεθεί υπόψιν της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίηση της.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στον απόηχο της κορυφαίας αυτής πρότασης, η μετοχή της MIG σημειώνει «άλμα» 8% στις συναλλαγές της Δευτέρας.

Ο όγκος της μετοχής της MIG έχει ήδη ξεπεράσει τα 1,2 εκατ. ευρώ, με τη μετοχή να ανέρχεται στα 0,1404 ευρώ, ενώ η κεφαλαιοποίηση έχει ενισχυθεί στα 131 εκατ. ευρώ. Το Υγεία ενισχύεται κατά 6,18% στα 0,8930 ευρώ, έχοντας πλησιάσει πλέον την τιμή της προσφοράς.

Αν σου άρεσε κάνε