«Μάζεμα» των ζημιών της Aegean για το α' τρίμηνο

«Μάζεμα» των ζημιών της Aegean για το α' τρίμηνο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:06 Δημιουργία 24/05/18, 10:02

Μείωση εσόδων κατέγραψε η Aegean Airlines για την οικονομική χρήση του πρώτου τριμήνου του 2018.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία εμφάνισε ενοποιημένα έσοδα ύψους 165,4 εκατ. ευρώ, 9% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 και η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 12% σε 2,4 εκ. επιβάτες.

Οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους μειώθηκαν σε 30,8 εκατ. ευρώ από 35,8 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2017. Ο Όμιλος προσέφερε 7% περισσότερες θέσεις, πραγματοποιώντας 3% περισσότερες πτήσεις. Η μέση πληρότητα παρουσίασε σημαντική άνοδο και ανήλθε σε 81,2% από 76,8% παρά την αυξημένη δραστηριότητα σε μία αδύναμη εποχικά περίοδο.

Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε σε 16%, με τη βάση της Αθήνας να αποτελεί την κύρια πηγή ανάπτυξης, καταγράφοντας αύξηση ύψους 18%. Στο δίκτυο εσωτερικού η κίνηση αυξήθηκε κατά 9%.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε 350,5 εκατ. ευρώ την 31.03.2018.

«Ξεκινήσαμε το έτος καταγράφοντας θετικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά τις πληρότητες των πτήσεων και την αποτελεσματική διαχείριση της χωρητικότητας. Οι υψηλότερες πληρότητες και η βελτιωμένη αξιοποίηση του στόλου οδήγησαν σε βελτίωση του αποτελέσματος σε μια εποχικά αδύναμη περίοδο του πρώτου τριμήνου.

Οι ενδείξεις σε ότι αφορά τη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου, παρά τη σημαντική αύξηση της χωρητικότητας του ανταγωνισμού, διαφαίνονται θετικές. Η πρόσφατη αύξηση της τιμής του πετρελαίου, αναμένεται να επηρεάσει τα κόστη μας, παρά τις πολιτικές αντιστάθμισης κινδύνου που υιοθετούμε και που περιορίζουν σε ένα βαθμό την άμεση επίπτωση» τονίζει σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης.

Αν σου άρεσε κάνε