Στη Δικαιοσύνη… στέλνει τη Folli Follie η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Στη Δικαιοσύνη… στέλνει τη Folli Follie η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:30 Δημιουργία 30/05/18, 17:17

Στη Δικαιοσύνη… στέλνει τη Folli Follie η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάθεση έγκλησης – μηνυτήριας αναφοράς κατά της εισηγμένης στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Το αιτιολογικό της απόφασης είναι ότι η εταιρεία δεν απέστειλε τα στοιχεία, που της είχαν ζητηθεί.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της FFG, έπειτα από αίτημα της ίδιας της εταιρείας, αναφέροντας σε επίσημη ανακοίνωσή της πως η εισηγμένη «δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις».

Η έγκληση θα κατατεθεί σύμφωνα με το Ν 1969/1991 (που αφορά εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, αμοιβαία κεφάλαια, διατάξεις εκσυγχρονισμού και εξυγιάνσεως της κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις), αρ.76 παρ. 8 το οποίο αναφέρει ότι: «Μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διευθυντές και υπάλληλοι νομικών προσώπων, χρηματιστηριακοί εκπρόσωποι και χρηματιστές που εν γνώσει τους υποβάλλουν ψευδή ή ανακριβή στοιχεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή παραλείπουν την υποβολή στοιχείων ή παρεμποδίζουν με οποιονδήποτε τρόπο τη διενέργεια ελέγχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή δημοσιεύουν ψευδή ή ανακριβή οικονομικά στοιχεία για την επιχείρηση τους τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή μέχρι πενήντα εκατομμύρια δραχμές».

Αναφορικά με τη διαδικασία, η έγκληση εξετάζεται από τον εισαγγελέα, ενώ ακολουθεί η απόφαση ή μη για ανάθεση της έρευνας σε ανακριτή.

Αν σου άρεσε κάνε