Αυτοί είναι οι τρεις «μνηστήρες» για το χαρτοφυλακίου NPEs της Attica Bank

Αυτοί είναι οι τρεις «μνηστήρες» για το χαρτοφυλακίου NPEs της Attica Bank

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:09 Δημιουργία 01/06/18, 13:06

Η Aldridge EDC, ο όμιλος Duet και η κοινοπραξία Pimco - Qualco - Oaktree είναι οι τρεις «μνηστήρες», που διεκδικούν το χαρτοφυλάκιο NPEs της Attica Bank ύψους 700,5 εκατ. ευρώ, καθώς κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές από τα τρία σχήματα ανέρχονται μεταξύ 60 και 75 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα την Παρασκευή η Τράπεζα, υποβλήθηκαν τρεις προσφορές, οι οποίες θα αξιολογηθούν από τον Σύμβουλο και την Τράπεζα, στη συνέχεια θα επιλέξει μεταξύ των ενδιαφερομένων τον πλέον κατάλληλο, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός Ιουνίου να έχουν υπογραφεί τα απαραίτητα συμβατικά κείμενα, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας από επενδυτές του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Συνεπώς, από του μηνός Ιουλίου 2018, η Τράπεζα προσβλέπει ότι, εξυγιασμένη και επαρκώς κεφαλαιοποιημένη, με δείκτη φερεγγυότητας υψηλό, θα μπορέσει να προχωρήσει απρόσκοπτα στην εκπλήρωση του σκοπού της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, ιδιαιτέρως δε των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, προς όφελος των μετόχων της και με στόχευση την αυξανόμενη κερδοφορία της.

Αν σου άρεσε κάνε