Δωρεά της Chiquita στο σχολείο Barranco Medio στο Bocas del Toro

Δωρεά της Chiquita στο σχολείο Barranco Medio στο Bocas del Toro

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:38 Δημιουργία 02/07/18, 16:35

TAGS

Η Chiquita, στο πλαίσιο του προγράμματος “My School First” του Υπουργείου Παιδείας του Παναμά (MEDUCA), προχώρησε σε δωρεά αίθουσας φαγητού για τους 330 μαθητές του σχολείου της κοινότητας του Barranco Medio στην επαρχία Bocas del Τoro.

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του δεύτερου πυλώνα βιωσιμότητας της Chiquita, "Being a Good Neighbor", σκοπός του οποίου είναι η μακροπρόθεσμη υποστήριξη των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρία, επενδύοντας -μεταξύ άλλων- σε έργα κοινωνικής προσφοράς για τα παιδιά και την εκπαίδευση.

«Στην Chiquita, υποστηρίζουμε κοινοτικά προγράμματα όπως επενδύσεις σε σχολικές υποδομές, διευκολύνοντας την πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση, δημιουργώντας περιβαλλοντική συνείδηση και προωθώντας την κοινωνική ενδυνάμωση», δήλωσε ο Andrew Biles, Διευθύνων Σύμβουλος της Chiquita. Το εκπαιδευτικό κέντρο Barranco Medio βρίσκεται στην ομώνυμη αγροτική περιοχή κοντά στην περιοχή Las Tablas, όπου η Chiquita έχει καλλιέργειες σε τέσσερα αγροκτήματα, επομένως το 75% των μαθητών της περιοχής είναι παιδιά των εργαζομένων της εταιρείας.

«Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για το έργο της κυβέρνησης και του προγράμματος “My School First”. Επιπλέον, εκτιμούμε ιδιαίτερα την συμβολή της εταιρείας Chiquita στην κοινότητα, με τη δωρεά αυτής της αίθουσας φαγητού για τα παιδιά, η οποία θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και θα ωφελήσει τους μαθητές του Εκπαιδευτικού Κέντρου Barranco Medio στην επαρχία Bocas del Toro», δήλωσε η Miriam Castro, Περιφερειάρχης του Υπουργείου Εκπαίδευσης της επαρχίας του Bocas del Toro.

«Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία Chiquita, για τη δωρεά της αίθουσας φαγητού, η οποία θα καλύψει μία μεγάλη ανάγκη των μαθητών του σχολείου» δήλωσε ο Víctor Sanjur, Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Κέντρου Barranco Medio.

Ο κύριος Alberto Santos δώρισε τη γη για την κατασκευή της σχολικής καφετέριας, αφού ανακοινώθηκε η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου από την Chiquita. Οι εγκαταστάσεις του έργου θα ανήκουν στο κράτος, συνεπώς το Υπουργείο Παιδείας θα είναι υπεύθυνο για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της ιδιοκτησίας.

Η Chiquita είναι πεπεισμένη ότι η υποστήριξη των παιδιών και η παροχή καλύτερων εκπαιδευτικών και θρεπτικών συνθηκών έχει θετικό και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στις κοινότητες.

Την τελετή μεταβίβασης παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Υποδομών του MEDUCA, Ricardo Pinzón, ο κύριος Ubaldo Vallejos Ramírez, Διοικητής της Επαρχίας του Bocas del Toro, ο Raúl Gigena, Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων της Chiquita, ο Víctor Sanjur, Διευθυντής του σχολείου της κοινότητας του Barranco Medio και ο Alberto Santo, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ο οποίος υπέγραψε τη σύμβαση δωρεάς κατά τη διάρκεια γιορτής που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο.

Αν σου άρεσε κάνε