Ε.Κ.: Παραπέμπεται το ΔΣ της Folli Follie για χειραγώγηση

Ε.Κ.: Παραπέμπεται το ΔΣ της Folli Follie για χειραγώγηση

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:48 Δημιουργία 03/07/18, 13:47

Την παραπομπή των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie, για το αδίκημα χειραγώγησης της αγοράς μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων, αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Εάν δεν δοθούν επαρκείς εξηγήσεις, τότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα.

Τα μέλη της διοίκησης της Folli Follie έχουν ενημερωθεί σχετικά και θα πρέπει να καταθέσουν σχετικό υπόμνημα έως την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018.

Το μείζον ερώτημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εάν η παραπομπή αφορά και στα μη εκτελεστικά μέλη του δ.σ. της Folli Follie. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει άμεση εμπλοκή της Fosun, η οποία έχει τοποθετήσει, ως κάτοχος ποσοστού μειοψηφίας (16,37%)στην FFG, μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης.

Σημειώνεται ότι στο παρόν δ.σ. της FFG, αντιπρόσωπος της Fosun International είναι ο Zhang Haolei, country manager του κινεζικού ομίλου στη χώρα, ο οποίος αντικατέστησε τον Qian Jiannong, αντιπρόεδρο της Fosun.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν από την τελευταία αλλαγή των μελών του δ.σ. (στις 8/6/2018), θέση σε αυτό είχαν οι κκ. Κουμανάκος Ευάγγελος, Ηλίας Κούκουτσας, και Ζαχαρίας Μαντζαβίνος, πλην του Jiannong Qian.

Αν σου άρεσε κάνε