Uber: Παραίτηση στελέχους στον απόηχο καταγγελιών για φυλετικές διακρίσεις

Uber: Παραίτηση στελέχους στον απόηχο καταγγελιών για φυλετικές διακρίσεις

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:05 Δημιουργία 11/07/18, 13:02

TAGS

Αποχωρεί από την Uber η Λίαν Χόρνσι, επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού, στον απόηχο έρευνας για το πώς χειρίστηκε καταγγελίες για φυλετικές διακρίσεις στην εταιρεία.

Η Χόρνσι ήταν στη θέση για 18 μήνες και η παραίτησή της, εν μέσω καταγγελιών για φαινόμενα ρατσισμού, έρχεται ένα χρόνο μετά την αποχώρηση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ιδρυτή της εταιρείας, Τράβις Κάλανικ.

Η παραίτηση Κάλανικ είχε έρθει εν μέσω πληροφοριών για διακρίσεις κατά των γυναικών και φαινόμενα παρενόχλησης στην εταιρεία.

Έκτοτε ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Ντάρα Κοσροβσάχι, έχει εστιάσει στο να αποκαταστήσει τη φήμη της εταιερίας και να δώσει τέλος σε φαινόμενα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία «τοξική» επιχειρηματική κουλτούρα.

Σημειώνεται ότι η Χόρνσι πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Uber, εργαζόταν στη Google. Η αποχώρησή της θεωρείται ακόμη ένα «εμπόδιο», όπως σχολιάζει το BBC, αλλά κρίθηκε αναγκαία.

Η Uber έχει να αντιμετωπίσει διάφορες προκλήσεις, κυρίως με την άδεια λειτουργίας σε μεγάλες πόλεις. Πρόσφατα πάντως εξασφάλισε πράσινο φως από το Λονδίνο.

Αν σου άρεσε κάνε