Χωρίς γνώση της Fosun η αίτηση από τη Folli Follie για το 106α

Χωρίς γνώση της Fosun η αίτηση από τη Folli Follie για το 106α

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:34 Δημιουργία 23/07/18, 17:32

Χωρίς να υπάρξει προγενέστερη ενημέρωση προς τη Fosun, κάτι που πλέον φανερώνει το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, προχώρησε η Folli Follie στην αίτηση για τη λήψη προληπτικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 106α, αναφέρουν κύκλοι του κινεζικού ομίλου.

Από το περιβάλλον της Fosun που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της FFG, σχολιάζοντας την εξέλιξη σχετικά με την κατάθεση αίτησης υπαγωγής στις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα, εξέφρασαν την έκπληξή τους δεδομένου ότι, όπως υποστηρίζουν, δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση προς το δ.σ., στο οποίο η Fosun διαθέτει εκπροσώπηση.

Σημείωσαν, δε, πως δεδομένης της σοβαρότητας της απόφασης να υποβληθεί αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων, η Fosun θα ανέμενε σχετική ειδοποίηση.

Σημειώνεται ότι στο δ.σ. της FFG που αφορά την επίμαχη περίοδο κατά την οποία έχουν επικεντρωθεί οι έλεγχοι των αρχών μετείχε ο Qian Jiannong, αντιπρόεδρος της Fosun International, ο οποίος κατείχε στο δ.σ. θέση μη εκτελεστικού μέλους.

Έπειτα από αίτημα του κινεζικού ομίλου, αντικαταστάθηκε από τον Haolei Zhang, στέλεχος της Fosun ο οποίος κατέχει υπεύθυνη θέση συνολικά για τις δραστηριότητες του κινεζικού ομίλου στην Ελλάδα.

Αν σου άρεσε κάνε