Σε ΒΒ+ αναβάθμισε τη μακροπρόθεση πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ η S&P

Σε ΒΒ+ αναβάθμισε τη μακροπρόθεση πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ η S&P

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:40 Δημιουργία 30/07/18, 11:38

TAGS

Σε ΒΒ+ από ΒΒ αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ η S&P, με θετικό outlook. Παράλληλα, επιβεβαίωσε την αξιολόγηση 'B' για τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η αναβάθμιση αυτή ακολουθεί την αναθεώρηση για το country risk (για την Ελλάδα), που συνδέεται με τα βήματα τα οποία έχουν κάνει οι αρχές προκειμένου να χαλαρώσουν τα capital controls, αλλά και να βελτιώσουν τις οικονομικές προοπτικές και την προβλεψιμότητα των πολιτικών.

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι οι περιορισμοί στη διαχείριση κεφαλαίων και οι εξωτερικοί κίνδυνοι που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεταβλητότητα των κερδών και των ταμειακών ροών, συνεχίζουν να υποχωρούν για τον ΟΤΕ, ο οποίος αποκομίζει το μεγαλύτερο μέρος των EBITDA στην Ελλάδα (83% το 2017).

Επίσης, τονίζει ότι η πρόσφατη έκδοση ομολόγου 400 εκατ. ευρώ και η συνεχιζόμενη ισχυρή λειτουργική επίδοση στην Ελλάδα, ενισχύει περαιτέρω την ικανότητά της να αντισταθεί σε ενδεχόμενες κρίσεις.

Όπως σημειώνει ο S&P, η βελτίωση των οικονομικών προοπτικών, συμπεριλαμβανομένης της πρόβλεψης για πραγματική αύξηση του ΑΕΠ στο 2% με 2,5% τα επόμενα δύο χρόνια και η πρόβλεψη για μείωση της ανεργίας σε λιγότερο από 20% έως το 2019 (21,5% το 2017), αναμένεται ότι θα ενισχύσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην ελληνική αγορά, κάτι που για τον ΟΤΕ σημαίνει ότι οι καταναλωτές μπορούν να ξοδεύουν περισσότερα στην δεδομένα κινητής, και σε προϊόντα συνδρομητικής τηλεόρασης.

Οι θετικές προοπτικές για τον ΟΤΕ αντανακλούν το επίσης positive outlook για την Ελλάδα και δείχνει ότι τους επόμενους 12 μήνες, ενδέχεται να προχωρήσουμε σε νέα αναβάθμιση της αξιολόγησης της εταιρείας, στο ενδεχόμενο αναβάθμισης της κρατικής αξιολόγησης, προσθέτει, μεταξύ άλλων, ο οίκος αξιολόγησης.

Αν σου άρεσε κάνε