Δωρεά 1,5 εκατ. ευρώ από τα ΕΛΠΕ για τις πυρόπληκτες περιοχές

Δωρεά 1,5 εκατ. ευρώ από τα ΕΛΠΕ για τις πυρόπληκτες περιοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:41 Δημιουργία 03/08/18, 18:37

Στη δωρεά ποσού 1,5 εκατ. ευρώ προς τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Ανατολικής Αττικής προχωρά η Ελληνικά Πετρέλαια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ομίλου των ΕΛΠΕ, «για το σκοπό αυτό, αναλαμβάνει δράσεις οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν εξ’ ολοκλήρου από τον Όμιλο και συγκεκριμένα:

1.Πλήρης αποκατάσταση των κτιρίων, των εξωτερικών χώρων και της παιδικής χαράς των Ειδικών Σχολείων Ραφήνας (Γυμνάσιο - Δημοτικό - Νηπιαγωγείο «Νταού Πεντέλης») στο οποίο φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες ηλικίας 4 έως 15 ετών, προερχόμενοι από 10 Δήμους της Ανατολικής Αττικής.

2.Χρηματοδότηση δράσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, που αφορούν σε:

α) Ενίσχυση του μετεωρολογικού δικτύου επίγειων μετρήσεων στην Αττική, μέσω του οποίου θα ενισχυθεί η δυνατότητα πρόβλεψης έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρών στην περιοχή.

β) Αναβάθμιση των υποδομών και των πληροφοριακών συστημάτων του Κέντρου Αριστείας BEYOND, το οποίο καταγράφει σε πραγματικό χρόνο και προβλέπει την εξάπλωση πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής.

γ) Στήριξη της δημιουργίας του Εθνικού Δικτύου στον τομέα της Κλιματικής Αλλαγής.

3.Χορηγία μέσω του δικτύου πρατηρίων ΕΚΟ και ΒΡ (κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών) 40.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης και 10.000 λίτρων αμόλυβδης βενζίνης για τον εφοδιασμό των μηχανημάτων και των οχημάτων που εκτελούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Ανατολική Αττική.

4.Χορηγία στον Δήμο Μεγαρέων 300 τόνων πίσσας για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής, 300 κάδων απορριμμάτων και 30.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης.

5.Χρηματοδότηση της αεροφωτογράφισης των καμένων εκτάσεων στις πληγείσες περιοχές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν σου άρεσε κάνε