Ισχυρή άνοδο για τα κέρδη της Coca Cola HBC στο πρώτο 6μηνο

Ισχυρή άνοδο για τα κέρδη της Coca Cola HBC στο πρώτο 6μηνο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:48 Δημιουργία 09/08/18, 09:47

Ισχυρή άνοδο της τάξεως του 13,2% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Coca Cola HBC, φτάνοντας τα 216,9 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Την ίδια ώρα, τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη παρουσίαστηκαν αυξημένα κατά 5,8% στα 221,7 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6,4% σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση και διαμορφώθηκαν στα 3,228 δισ. ευρώ, με τον όγκο πωλήσεων να αυξάνεται κατά 4,6% στα 1,067 δισ. κιβώτια

Ο κ. Zoran Bogdanovic, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, σχολίασε:

«Η εξέλιξη των προϊόντων μας αποφέρει αποτελέσματα και κερδίζει έδαφος με τους πελάτες μας σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Πετύχαμε ισχυρά αποτελέσματα, καθώς οι κυκλοφορίες νέων προϊόντων και οι εξειδικευμένες εμπορικές μας δράσεις, επέτρεψαν να αξιοποιήσουμε τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς και τη συγκυρία του FIFA World Cup. Η αύξηση των εσόδων ήταν εξαιρετική και αποτέλεσμα βελτιώσεων τόσο του όγκου πωλήσεων όσο και του μείγματος/τιμών και στους τρεις γεωγραφικούς τομείς δραστηριότητας. Τα περιθώρια κέρδους συνεχίζουν να βελτιώνονται, καθώς διατηρούμε την εστίασή μας στην αύξηση των εσόδων και τον έλεγχο του κόστους.

Συνεχίζουμε τη θετική πορεία προς τους στόχους του 2020, προσδοκώντας μια ακόμη χρονιά αύξησης των εσόδων και βελτίωσης του περιθωρίου κέρδους».

Αν σου άρεσε κάνε