Η Toyota επενδύει 500 εκατ. δολ. στην Uber

Η Toyota επενδύει 500 εκατ. δολ. στην Uber

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:15 Δημιουργία 29/08/18, 10:08

TAGS

Επένδυση-μαμούθ στην Uber της τάξης των 500 εκατ. δολαρίων σχεδιάζει η Toyota, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων.

Με βάση τη συμφωνία το ζητούμενο είναι η μαζική παραγωγή αυτόνομων οχημάτων που θα μπουν σε ένα κοινό δίκτυο στο πλαίσιο του car sharing που αποτελεί τη νέα τάση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η αξία της Uber, παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό και μετά τα διάφορα ατυχήματα που σημειώθηκαν έχει μειωθεί, υπολογίζεται από οικονομικούς κύκλους σε περίπου 72 δις δολάρια.

Ο Shigeki Tomoyama, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota Motor Corporation, δήλωσε πως αυτή η συμφωνία και η επένδυση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη μετατροπή μας σε μια εταιρεία κινητικότητας, καθώς βοηθάμε στην επέκταση των υπηρεσιών του car sharing.

Η συνεργασία έρχεται την κατάλληλη στιγμή για την Uber καθώς έχει μειώσει σημαντικά τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων μετά από ένα δυστύχημα τον περασμένο Μάρτιο, όταν ένα αυτόνομο όχημά της σκότωσε έναν πεζό στην Αριζόνα.

Έτσι η Toyota μπορεί να προσφέρει στην Uber την «έξωθεν καλή μαρτυρία» που επλήγη μετά το δυστύχημα και όσα ακολούθησαν με τη διακοπή των δοκιμών των αυτόνομων οχημάτων της.

Την ίδια στιγμή, με την ανακοίνωση της συμφωνίας, η μετοχή της Toyota ανέβηκε, αφού όπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές, η εποχή που χαρακτηρίζονταν από την «ιδιοκτησία» ενός αυτοκινήτου, δίνει με γοργά βήματα τη θέση της στην εποχή του sharing, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προμηθεύουν εταιρείες με τεράστιους στόλους αυτοκινήτων που θα εξυπηρετούν αυτή την τάση. Έτσι η Toyota μπορεί στην Uber να βλέπει έναν μελλοντικό πολύ καλό πελάτη.

Αν σου άρεσε κάνε