«Πράσινο φως» στην αδειοδότηση της μεγάλης μονάδας φυσικού αερίου της Μυτιληναίος

«Πράσινο φως» στην αδειοδότηση της μεγάλης μονάδας φυσικού αερίου της Μυτιληναίος

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:54 Δημιουργία 30/08/18, 14:51

Το «πράσινο φως» στην αδειοδότηση της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 665 MW, με καύσιμο φυσικό αέριο της Μυτιληναίος, άναψε η Ρυθμιστική Αρχή.

Η σχετική απόφαση, μάλιστα, δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια. Προβλέπει τη «χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 665 MW στη θέση Άγιος Νικόλαος του δήμου Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας της Βοιωτίας στην εταιρία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ - Όμιλος Επιχειρήσεων».

Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αποτελείται από μία αεριοστροβιλική μονάδα ισχύος 445 MW και μία δεύτερη ισχύος 220 MW. Η διάρκεια ισχύος της άδειας παραγωγής θα είναι για 35 χρόνια.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ, θα πρέπει να τηρηθούν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθοι κυριότεροι όροι:

  1. Ο κάτοχος της άδειας υποχρεούται να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την τήρηση του παρακάτω ενδεικτικού χρονοδιαγράμματος με στόχο την λειτουργία της μονάδας του συνδυασμένου κύκλου την 01.01.2022.
  • Αδειοδότηση (έγκριση περιβαλλοντικών όρων και άδεια εγκατάστασης): 12 μήνες από την έκδοση της άδειας παραγωγής
  • Ανάπτυξη έργου, προμήθεια-παραλαβή εξοπλισμού, κατασκευή έργου, εξωτερικές διασυνδέσεις: 24 μήνες από την έκδοση της άδειας εγκατάστασης
  • Δοκιμαστική λειτουργία: 3 μήνες από την ολοκλήρωση της κατασκευής και διασύνδεσης
  • Έναρξη λειτουργίας: αρχές του 2022
Αν σου άρεσε κάνε