Edenred: Αποκλειστική συνεργασία με την τράπεζα Itaú Unibanco

Edenred: Αποκλειστική συνεργασία με την τράπεζα Itaú Unibanco

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 15:44 Δημιουργία 11/09/18, 15:35

Η Edenred, ο παγκόσμιος ηγέτης σε λύσεις συναλλαγών για εταιρείες, εργαζόμενους και εμπόρους, ενώνει τις δυνάμεις της με την Itaú Unibanco στη Βραζιλία, τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της χώρας.

Μέσω μιας αποκλειστικής συνεργασίας, η Itaú Unibanco θα διανείμει τις τοπικές λύσεις για Παροχές Εργαζομένων της Edenred. Επιπλέον, η Itaú Unibanco θα αποτελέσει μειοψηφικό μέτοχο της Ticket Serviços, θυγατρικής της Edenred της Βραζιλίας που ασχολείται με τις Παροχές Εργαζομένων, γνωστή μέσω του brand Ticket.

Σκοπός της συνεργασίας είναι να συνδυαστεί η μοναδική τεχνογνωσία που διαθέτει η Edenred για την αγορά, με την εξαιρετική επίδραση της Itaú-Unibanco και τις ισχυρές εταιρικές πελατειακές σχέσεις της, με απώτερο στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης της Edenred στην εξαιρετικά ελκυστική αγορά παροχών των εργαζομένων στην Βραζιλία.


Συνδυάζοντας τις δυνάμεις δύο ηγετών της αγοράς…
Η Itaú Unibanco αποτελεί έναν ιδανικό συνεργάτη για την Edenred στη Βραζιλία. Διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά δίκτυα σε ολόκληρη τη χώρα με 4.400 καταστήματα, καθώς και σημαντικά κανάλια ψηφιακής διανομής. Διαθέτει επίσης μια πολύ ισχυρή λίστα πελατών με περισσότερους από ένα εκατομμύριο εταιρικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένου και ενός χαρτοφυλακίου μικρομεσαίων εταιρικών πελατών.
Η Edenred διαθέτει περίπου 60 χρόνια εξειδίκευσης σε λανσαρίσματα επιτυχημένων λύσεων παροχών εργαζομένων. Με δραστηριότητα σήμερα σε 45 χώρες, ο Όμιλος είναι ευρέως αναγνωρίσιμος για την καινοτομία του, τόσο αναφορικά με το σχεδιασμό των προϊόντων του, όσο και με την ψηφιακή τεχνολογία. Στη Βραζιλία, όπου ο Όμιλος δραστηριοποιείται εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, η Edenred συνδέει 130,000 εταιρικούς πελάτες και 330,000 εταιρικούς εμπόρους, προσφέροντας μία πλήρη γκάμα προϊόντων ψηφιακών Παροχών Εργαζομένων και λύσεων Διαχείρισης Στόλου.
Και οι δυο εταιρείες, που διατηρούν μια ήδη μακροχρόνια σχέση, έχουν επιδείξει την ικανότητά τους να καινοτομούν συνεχώς και να επεκτείνουν σημαντικά την ψηφιακή προσφορά τους τα τελευταία χρόνια.
… στοχεύοντας στην επιτάχυνση των προοπτικών ανάπτυξης εντός μιας αγοράς υψηλού δυναμικού
Η αγορά παροχών εργαζομένων στη Βραζιλία προσφέρει ελκυστικές προοπτικές. Εκπροσωπώντας μια σημαντική ομάδα περισσότερων από 50 εκατομμυρίων εργαζομένων, έχει μια επιτυχημένη πορεία άνω του 10% αθροιστικής ετήσιας ανάπτυξης τα τελευταία δέκα χρόνια, με τη μελλοντική ανάπτυξη να τροφοδοτείται από τη μακροοικονομική ανάκαμψη και την περαιτέρω διαμόρφωση της αγοράς εργασίας.


Στο πλαίσιο αυτό, η Edenred στοχεύει να επικρατήσει στην αγορά παροχών εργαζομένων της Βραζιλίας τα επόμενα χρόνια. Ειδικότερα, η Edenred αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τη διείσδυσή της στον τομέα των μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων, όπου η Itaú Unibanco επωφελείται από την απαράμιλλη επιχειρησιακή εμβέλεια και ενδέχεται να παράγει πρόσθετα έσοδα συμπληρώνοντας τα οφέλη τροφίμων με άλλες κατηγορίες προϊόντων Παροχών Εργαζομένων, όπως η ευεξία και η διατροφή, η υγεία και οι προκαταβολές μισθού.

Καθιστώντας την Itaú Unibanco στρατηγικό μακροπρόθεσμο συνεργάτη της Ticket Serviços
Μέσω αυτής της αποκλειστικής συνεργασίας, η Itaú Unibanco θα ενθαρρυνθεί να προωθήσει τις παροχές εργαζομένων της Edenred με ανταμοιβή βασισμένη σε προμήθειες που κερδίζονται για νέους πελάτες που προέρχονται από το τραπεζικό της δίκτυο.

Επιπλέον, η Itaú Unibanco θα μετατραπεί σε μειοψηφικό μέτοχο που κατέχει μερίδιο 11% στην Ticket Serviços για να ενισχύσει περαιτέρω την εταιρική τους σχέση.
Η Edenred θα παραμείνει ελεγχόμενος μέτοχος στο Ticket Serviços με την πάροδο του χρόνου, ενώ η Itaú Unibanco θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει σταδιακά το μειοψηφικό της μερίδιο.
Η συναλλαγή θα είναι ευνοϊκή για το EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και απόσβεσης) του Ομίλου Edenred από τον πρώτο χρόνο μετά τη συμφωνία.

Το κλείσιμο της συμφωνίας υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών, μεταξύ των οποίων είναι η CADE, η αρχή ανταγωνισμού της Βραζιλίας και η BACEN, η κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας.
Ο Bertrand Dumazy, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Edenred, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η εταιρεία μας θα ενώσει τις δυνάμεις της με την Itaú Unibanco, τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στη Βραζιλία, που οδηγεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας της. Αυτή η στρατηγική εταιρική σχέση, βασισμένη σε μία ισχυρή πολιτισμική προσαρμογή και σε μία σχέση σεβασμού εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την επιτάχυνση της ανάπτυξής μας σε αυτήν την μεγάλη και υψηλού δυναμικού αγορά.

Με την υποστήριξη της Itaú Unibanco, στοχεύουμε να επικρατήσουμε στην αγορά παροχών εργαζομένων της Βραζιλίας τα επόμενα χρόνια. Πράγματι, θα επωφεληθούμε από ένα νέο κανάλι διανομής που θα συμπληρώσει τη σημερινή οργάνωση των πωλήσεών μας. Θα επωφεληθούμε επίσης και από την κοινή μας φιλοδοξία να διευρύνουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας με καινοτόμα προϊόντα».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σφραγίσουμε αυτή τη συνεργασία με την Edenred και τη θυγατρική της για Παροχές Εργαζομένων στη Βραζιλία, την Ticket Serviços. Πρόκειται για μια σύνδεση με τον ιδανικότερο συνεργάτη, ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα καλύτερα προϊόντα», δήλωσε ο Candido Bracher, Διευθύνων Σύμβουλος της Itaú Unibanco. «Πρόκειται για μια στρατηγική εταιρική σχέση, δεδομένου ότι δεν δραστηριοποιούμαστε στην αγορά παροχών για εργαζόμενους. Τώρα μπορούμε να προσφέρουμε ένα ακόμη πιο ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών στους εταιρικούς πελάτες μας», προσέθεσε ο Bracher.

Η Itaú Unibanco είναι ο μεγαλύτερος χρηματοπιστωτικός οργανισμός του ιδιωτικού τομέα στη Βραζιλία και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο με περιουσιακά στοιχεία άνω των 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο του 2018, περίπου 99,9 χιλιάδες εργαζόμενους, 4,4 χιλιάδες υποκαταστήματα και ΧΣΑ στη Βραζιλία και σημαντικές επιχειρήσεις στη Λατινική Αμερική καθώς και παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Με μια κατακερματισμένη επιχειρηματική στρατηγική, η Itaú Unibanco αποτελεί σημαντικό παράγοντα τόσο στην αγορά της Βραζιλίας όσο και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Κατέχει ηγετική θέση σε διάφορα τμήματα του τομέα, καθώς αναγνωρίζεται για την ιστορία, την οικονομική ευρωστία και τις επιδόσεις της.

Η τράπεζα έγινε δημόσια εταιρεία το 1944 και σήμερα οι μετοχές της είναι εισηγμένες στο B3 και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), με κεφαλαιοποίηση της αγοράς στις 30 Ιουνίου 2018 ύψους 260,6 δισ. δολάρια.

Η Edenred αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στις λύσεις συναλλαγών για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και έμπορους, με όγκο επιχειρήσεων άνω των 26 δισ. ευρώ το 2017, εκ των οποίων το 78% μέσω ψηφιακών μορφών. Είτε παρέχονται μέσω κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονικής πλατφόρμας, κάρτας ή χάρτινου κουπονιού, όλες αυτές οι λύσεις σημαίνουν αυξημένη αγοραστική δύναμη για τους εργαζομένους, βελτιστοποιημένη διαχείριση δαπανών για επιχειρήσεις και πρόσθετη επιχειρηματική δραστηριότητα για συνεργαζόμενους εμπόρους.
Η προσφορά της Edenred είναι χτισμένη γύρω από τρεις επιχειρηματικές γραμμές:
• Παροχές εργαζομένων (Ticket Restaurant®, Ticket Alimentación, Ticket Plus, Nutrisavings κ.λπ.)
• Λύσεις Φορητότητας και Διαχείρισης Στόλου (Ticket Log, Ticket Car, UTA, Empresarial κ.λπ.)
• Συμπληρωματικές λύσεις, όπως εταιρικές πληρωμές (Edenred Corporate Payment), κίνητρα και επιβραβεύσεις (Ticket Compliments, Ticket Kadéos) και δημόσια κοινωνικά προγράμματα.
Ο Όμιλος συγκεντρώνει ένα μοναδικό δίκτυο 44 εκατομμυρίων εργαζομένων, 770.000 εταιρειών και δημόσιων ιδρυμάτων και 1.5 εκατομμυρίων εμπόρων.
Καταχωρημένη στο χρηματιστήριο Euronext Paris και μέρος του δείκτη CAC Next 20, η Edenred λειτουργεί σε 45 χώρες, με σχεδόν 8.000 υπαλλήλους.

Αν σου άρεσε κάνε