«Κληρώνει» για το διπλό αίτημα προστασίας της Folli - Follie

«Κληρώνει» για το διπλό αίτημα προστασίας της Folli - Follie

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:21 Δημιουργία 12/09/18, 10:19

Κρίσιμη μάχη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δίνει σήμερα, Τετάρτη η Folli Follie, καθώς εκδικάζεται το αίτημα της εισηγμένης για δίμηνη παράταση της προστασίας της από τους πιστωτές, μέχρι την κύρια συζήτηση υπαγωγής της στο Άρθρο 106Α του πτωχευτικού κώδικα.

Σημειώνεται πως παράλληλα αίτηση για προληπτικά μέτρα προστασίας κατέθεσαν και η Folli Follie Συμμετοχών, αλλά και η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Στόχος της εταιρείας είναι η μεταφορά της υπόθεσης σε άλλο νομικό καθεστώς, καθώς η Folli Follie Συμμετοχών έχει έδρα το Λουξεμβούργο, συνεπώς και επιδιώκεται περισσότερος χρόνος.

Το «πόκερ» θα παιχτεί για το επίμαχο ζήτημα της προσωρινής διαταγής και την παράτασή της κατά μέγιστο διάστημα 2 μηνών. Μάχη θα δώσουν, λοιπόν, και οι 1.850 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα ζητήσουν στο δικαστήριο την ισχύ των προληπτικών μέτρων προστασίας, μέχρι να εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Το «ακανθώδες» ζήτημα, βέβαια, είναι η στάση των τραπεζών, αφότου μάλιστα απαίτησαν τα δάνειά τους, ύψους 45,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για αίτημα εξόφλησης δανείων, που πλέον έχουν μεταφερθεί στα «κόκκινα».

Αναμενόμενο, συνεπώς, είναι το αίτημα των τραπεζών για απόρριψη των μέτρων προστασίας.

Αν σου άρεσε κάνε