Unilever: Εγκαταλείπει τα σχέδια μίας έδρας στην Ολλανδία

Unilever: Εγκαταλείπει τα σχέδια μίας έδρας στην Ολλανδία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:53 Δημιουργία 05/10/18, 10:50

TAGS

Υπό την εντεινόμενη πίεση επενδυτών η Unilever αποφάσισε να εγκαταλείψει τελικά τα σχέδιά της για ενοποίηση των δύο ξεχωριστών εδρών της σε μία στην Ολλανδία και να διατηρήσει ως δεύτερη βάση της τη Βρετανία.

Η εγκατάλειψη των σχετικών σχεδίων, που σύμφωνα με την εταιρεία δεν είχαν να κάνουν με το Brexit, θεωρείται μεγάλη ήττα για τον Ολλανδό επικεφαλής, Πολ Πόλμαν, ενώ έρχονται να στηρίξουν τη βρετανική οικονομία.

Το σχέδιο είχε παρουσιαστεί πριν από κάποιους μήνες και έμενε η έγκρισή του από τους μετόχους, στη γενική συνέλευση που θα λάβει χώρα στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Οι μέτοχοι όμως είχαν άλλη γνώμη. «Αναγνωρίζουμε ότι η πρόταση δεν έλαβε τη στήριξη από μία σημαντική μερίδα μετόχων και επομένως θεωρούμε ότι το σωστό είναι να την αποσύρουμε» αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Μεταξύ των μετόχων, που αντιτάχθηκαν, είναι οι επενδυτικές εταιρείες olumbia Threadneedle, Janus Henderson Group και Schroders. Και τούτο γιατί η κίνηση αυτή θα οδηγούσε πιθανότατα και στην απόσυρση της Unilever από τους δείκτες του βρετανικού χρηματιστηρίου.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Αγγλο-ολλανδικός κολοσσός καταναλωτικών αγαθών δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση μίας ολλανδικής εταιρείας μαργαρίνης και μίας βρετανικής εταιρείας σαπουνιών.

Πέρυσι απέκρουσε μία επιθετική προσφορά εξαγοράς από την αμερικανική Kraft Heinz και το διοικητικό συμβούλιο άρχισε έκτοτε να αναθεωρεί τη στρατηγική της εταιρείας.

Πίστευε ότι η συνένωση των δύο εδρών σε μία, η οποία θα ήταν στην Ολλανδία, θα βοηθούσε στην πιο αποτελεσματική λειτουργία της.

Αν σου άρεσε κάνε