Στο Υπερταμείο η ΝΔ για την υπόθεση της EDS - Τρία «καυτά» ερωτήματα

Στο Υπερταμείο η ΝΔ για την υπόθεση της EDS - Τρία «καυτά» ερωτήματα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:58 Δημιουργία 19/10/18, 14:25

Συνέχεια στις κινήσεις για «φως» στην υπόθεση με την εξαγορά της σκοπιανής EDS από τη ΔΕΗ έδωσε η ΝΔ, με κλιμάκιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επισκέπτεται το απόγευμα της Πέμπτης στο Υπερταμείο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και η σύμβουλος ενέργειας και φυσικών πόρων του προέδρου του κόμματος, Αλεξάνδρα Σδούκου, συναντήθηκαν χθες το απόγευμα με τον Πρόεδρο του Υπερταμείου Γιώργο Διαμαντόπουλο και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο Ράνια Αικατερινάρη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ΝΔ να εκφράσει τον εντονότατο προβληματισμό της και να έχει επίσημη ενημέρωση για τρία βασικά θέματα:

1. Tη ραγδαίως επιδεινούμενη κατάσταση των οικονομικών στοιχείων της Δ.Ε.Η, της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας.

2. Τις ανακρίβειες που προέκυψαν στους ισολογισμούς της επιχείρησης.

3. Τη σκοπιμότητα της εξαγοράς από την Δ.Ε.Η. της οικονομικά προβληματικής σκοπιανής εταιρείας του αντιπροέδρου του κ. Ζάεφ, κ. Κότσο Ανγκιούσεφ.

Η ΝΔ έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στη διοίκηση του Υπερταμείου, δεδομένου ότι άμεσα ή έμμεσα -μέσω του ΤΑΙΠΕΔ- ελέγχει το 51% των μετοχών της Δ.Ε.Η. Και κατέστησε σαφές στη Διοίκηση του Υπερταμείου ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αναστραφεί άμεσα η εξαιρετικά αρνητική πορεία της Δ.Ε.Η. για την οποία φέρει βαρύτατη ευθύνη η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και η διοίκηση της εταιρείας η οποία αποδεδειγμένα πια έχει κριθεί ανεπαρκής» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση..

Αν σου άρεσε κάνε