Folli Follie: Δεσμεύονται οι λογαριασμοί Βαρθαλίτη – Μπεγιέτη

Folli Follie: Δεσμεύονται οι λογαριασμοί Βαρθαλίτη – Μπεγιέτη

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:16 Δημιουργία 25/10/18, 16:53

«Τρέχουν» οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Folli Follie. Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, ο οικονομικός Εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης αποφάσισε τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών δύο ακόμα ατόμων.

Ειδικότερα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών δεσμεύονται οι λογαριασμοί των Ορκωτών Λογιστών Γιώργου Βαρθαλίτη, που υπέγραψε τις λογιστικές καταστάσεις της Folli Follie, αλλά και του Γιάννη Μπεγιέτη οικονομικού διευθυντή της Folli Follie Group Sourcing Limited, θυγατρικής του ομίλου στην Κίνα.

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη κίνηση της Δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς είχε προηγηθεί στις αρχές Οκτωβρίου η δέσμευση των λογαριασμών οκτώ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie (σύνθεση 25.4.2018) μεταξύ αυτών δε του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, τότε προέδρου, της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, τότε αντιπροέδρου και του Γιώργου Κουτσολιούτσου που παραμένει ακόμα και σήμερα διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Σε εκείνο το βούλευμα, επικαλούμενος το πόρισμα της A&M και ένορκη κατάθεση στελέχους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Ιωάννης Δραγάτσης τόνιζε ότι «προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις ότι η εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία Folli Follie «έκτιζε» από το 2007, αλλά πιθανότατα και προγενέστερα, ψευδείς ισολογισμούς μεταφέροντας ψευδή κέρδη, ψευδή ταμειακά διαθέσιμα, εικονικές πωλήσεις και ψευδή αποθέματα».

Αν σου άρεσε κάνε