Με αντίτιμο 33,4 δισ. δολ. η εξαγορά της Red Hat από την IBM

Με αντίτιμο 33,4 δισ. δολ. η εξαγορά της Red Hat από την IBM

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:43 Δημιουργία 29/10/18, 10:42

TAGS

Στην εξαγορά της εταιρείας κατασκευής λογισμικού Red Hat Inc. έναντι αντιτίμου 33,4 δισ. ευρώ συμφώνησε η IBM, σε μια προσπάθεια να "προλάβει" τις εξελίξεις στον τομέα του cloud.

Η International Business Machines Corp. θα εξαγοράσει την εταιρεία πληρώνοντας 190 δολάρια ανά μετοχή σε ρευστό, όπως ανακοίνωσε από κοινού με την εδρεύουσα στο Raleigh της Βόρειας Καρολίνας Red Hat. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, πρόκειται για premium 63% επί της τιμής στην οποία έκλεισε η μετοχή της τελευταίας την Παρασκευή, στα 116,68 δολάρια.

"Η απόκτηση της Red Hat αλλάζει το παιχνίδι. Αλλάζει τα πάντα στην αγορά του cloud", ανέφερε η Ginni Rometty, πρόεδρος και CEO της IBM, σε δήλωσή της.

Η Rometty, 61 ετών, προσπαθεί εδώ και χρόνια να προσανατολίσει τον κολοσσό της τεχνολογίας, ο οποίος μετρά 107 χρόνια ζωής, προς την τεχνολογία αιχμής, όπως το cloud, η τεχνητή νοημοσύνη και το λογισμικό ασφαλείας.

Τα αποτελέσματα της IBM για το γ' τρίμηνο του 2018 απογοήτευσαν τους επενδυτές, οι οποίοι ανέμεναν μεγαλύτερη πρόοδο στους συγκεκριμένους τομείς, μετά από έξι χρόνια συνεχούς πτώσεως των πωλήσεων, που είχε αναστραφεί μόνον στις αρχές του έτους.

Αν σου άρεσε κάνε