Υπόθεση Folli Follie: Εξηγήσεις για κακουργήματα καλούνται να δώσουν 10 άτομα

Υπόθεση Folli Follie: Εξηγήσεις για κακουργήματα καλούνται να δώσουν 10 άτομα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:44 Δημιουργία 29/10/18, 13:35

Εξηγήσεις για τη διάπραξη κακουργημάτων καλούνται να δώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, δέκα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην «καυτή» υπόθεση της Folli Follie.

Ειδικότερα, η οικογένεια Κουτσολιούτσου (Δημήτρης, Γεώργιος , Αικατερίνη), τρία μέλη του ΔΣ, ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τον ισολογισμό (και) του 2017 και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία, έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα, για να εμφανιστούν σήμερα ή αύριο.

Πρόκειται για τα συνολικά 10 άτομα, για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν. Το πρώτο βούλευμα αφορούσε τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. και το δεύτερο τον ορκωτό λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό και το οικονομικό διευθυντή της θυγατρικής στην Ασία.

Τα αδικήματα, για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, είναι αυτά της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος. Η κλήση αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα προς την ποινική αποτίμηση της υπόθεσης, ενώ βέβαια εκκρεμεί να αξιολογηθεί η στάση των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς και άλλα ζητήματα.

Αν σου άρεσε κάνε