Μεγάλου: Νέα δάνεια 3 δισ. ευρώ εντός του 2018

Μεγάλου: Νέα δάνεια 3 δισ. ευρώ εντός του 2018

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:00 Δημιουργία 30/10/18, 11:58

Την πρωτοπορία της Πειραιώς στις μεταρρυθμίσεις που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τραπεζικό κλάδο, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου σε εκδήλωση της Πειραιώς Asset Management για τη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων.

Υλοποιούμε στρατηγικό σχέδιο για την αποεπένδυση από μη αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες και έχουμε πετύχει τη μεγαλύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, τόνισε.

Όπως είπε ο CEO της Πειραιώς, στο 9μηνο δόθηκαν νέες χορηγήσεις δύο δισ. ευρώ, με στόχο το ποσό να φτάσει τα 3 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου. Εκτίμησε δε ότι τα επόμενα τρίμηνα, η τράπεζα θα περάσει σε θετική πιστωτική επέκταση.

Σημείωσε ότι οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ από τις αρχές του έτους και ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις είναι στο 91%.

Όλα αυτά δίνουν τη δυνατότητα στην Πειραιώς να στηρίξει το μέλλον της ανάπτυξης στη χώρα, που περνά και μέσα από την επαγγελματική ασφάλιση, τόνισε.

Υπέρ της ανάπτυξης των επαγγελματικών ταμείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα μειώσουν τους κραδασμούς που υφίσταται η κρατική ασφάλιση, τάχθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κος Λιάκος. Επεσήμανε την ανάγκη διενέργειας επιστημονικού διαλόγου και την ύπαρξη συνεννόησης για φλέγοντα θέματα, κάτι που παραμένει ζητούμενο.

Υπεραμύνθηκε της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και επανέλαβε την πρόταση για βελτιωτικές παρεμβάσεις που διορθώνουν τις εσωτερικές ατέλειες, με αιχμή τη μείωση των εισφορών, η οποία -όπως χαρακτηριστικά είπε- είναι ειλημμένη απόφαση.

Αν σου άρεσε κάνε