Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση με τον Παπαευαγγέλλου

Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση με τον Παπαευαγγέλλου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:34 Δημιουργία 31/10/18, 18:03

Το δρόμος της Δικαιοσύνης παίρνει από σήμερα, Τετάρτη, η υπόθεση με τον πρώην αντιπρόεδρο της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Ειδικότερα, η Ξένη Δημητρίου έδωσε εντολή στην Οικονομική Εισαγγελία να ερευνηθούν οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον κ. Παπαευαγγέλου. Σύμφωνα με έρευνα των Κινεζικών αρχών, φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS (τραπεζικές κάρτες ανάληψης).

Την ίδια περίοδο που γίνονταν οι πωλήσεις ακινήτων, ωστόσο, στην Κίνα ίσχυαν κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη. Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS, και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα των προνομίων της Χρυσής Βίζας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα της Χρυσής Βίζας παρέχει τη δυνατότητα σε αλλοδαπούς, εφόσον αγοράσουν ακίνητο (δηλαδή πραγματοποιήσουν επένδυση στην Ελλάδα) αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ. Με την επένδυση αυτή κατοχυρώνεται το δικαίωμα για μόνιμη άδεια παραμονής, αλλά και ιθαγένεια. Επίσης, άδεια παραμονής μπορούν να εξασφαλίσουν όλα τα μέλη της οικογένειας (σύζυγος και παιδιά μέχρι 21 ετών), τους γονείς τους και τους γονείς του / της συζύγου, ενώ μετά τα 21 τους χρόνια, τα παιδιά μπορούν να λάβουν παράταση της άδειας παραμονής για τρία χρόνια.

Παράλληλα, έρευνα για το θέμα διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τέλος, η διεύθυνση της Jumbo, επισημαίνει ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Αν σου άρεσε κάνε