ΕΒΖ: Αναζητείται νέος επενδυτής μετά το «ναυάγιο» με την Innovation Brain

ΕΒΖ: Αναζητείται νέος επενδυτής μετά το «ναυάγιο» με την Innovation Brain

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:27 Δημιουργία 06/11/18, 17:25

TAGS

Στην αναζήτηση νέου επενδυτή για την ΕΒΖ, μετά το «ναυάγιο» με την μη υποβολή δεσμευτικής προσφοράς από την Innovation Brain του Λούκας Φέκερ, βρίσκεται το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο ωστόσο κρατά μικρό καλάθι... για αίσιο τέλος στην περιπέτεια πώλησης της εισηγμένης.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε ότι η προοπτική λύσης με το συγκεκριμένο σχήμα «έχει χλωμιάσει».

Ωστόσο, ο ίδιος υποστήριξε πως γίνονται επαφές με άλλους ενδιαφερόμενους, οι οποίες, αν ευδοκιμήσουν, τότε θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις εντός των ημερών.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, για την τρέχουσα χρονιά θα υπάρξει παραγωγή ζάχαρης, καθώς οι παραγωγοί παραδίδουν τεύτλα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση από άλλους επενδυτές.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συζητήσεις με τρεις ενδιαφερόμενους, δύο εκ των οποίων είναι Έλληνες.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν δε πως το σχέδιο εξυγίανσης τη εταιρείας θα παραμείνει το ίδιο, με αυτό που έχει συμφωνηθεί με την Innovation Brain και τους πιστωτές της ΕΒΖ.

Αν σου άρεσε κάνε