«Φτου κι απ' την αρχή» ο νόμος για την Beat

«Φτου κι απ' την αρχή» ο νόμος για την Beat

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 15:18 Δημιουργία 07/11/18, 15:15

TAGS

Προς νέα αλλαγή του πρόσφατου νόμου για τις εταιρείες διαμεσολάβησης μεταφορικού έργου, όπως η Beat, προσανατολίζεται το υπουργείο Μεταφορών, όπως υποστήριξε μόλις χθες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται να αλλάξει η παράγραφος 9 του άρθρου 12 του νόμου 4530/2018. Το συγκεκριμένο άρθρο σήμερα προβλέπει πως «εφόσον η μεταφορά διενεργείται εντός της ελληνικής επικράτειας, τα έσοδα από την άσκηση της δραστηριότητας διαμεσολάβησης φορολογούνται με βάση την κείμενη φορολογική νομοθεσία. Οι φορείς διαμεσολάβησης εκδίδουν διαφορετικά φορολογικά στοιχεία προς τον καταναλωτή και διαφορετικά προς τους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες των οχημάτων».

Από το υπουργείο διαμηνύεται πως με την αλλαγή της σχετικής διάταξης, θα διασφαλιστεί ότι τα έσοδα εισπράττονται νόμιμα και παραμένουν στη χώρα.

Επισημαίνεται πως οι δηλώσεις Λυμπερόπουλου έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την αγωγή, που έχει καταθέσει η Beat κατά του προέδρου της ΠΟΕΙΑΤΑ, η οποία εκδικάζεται την Πέμπτη.

Αν σου άρεσε κάνε