ΟΤΕ: «Κλειδώνει» η επιστροφή των 262 εκατ. στους μετόχους

ΟΤΕ: «Κλειδώνει» η επιστροφή των 262 εκατ. στους μετόχους

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 09:39 Δημιουργία 09/11/18, 09:37

TAGS

Την επίτευξη του στόχου των 260 εκατ. ευρώ, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, ποσό που θα επιστραφεί στους μετόχους με τη μορφή μερίσματος, γνωστοποίησε στους αναλυτές η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μήνου 2018, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Μιχάλης Τσαμάζ ανέφερε πως με βάση τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου 2018 φαίνεται να «κλειδώνει» το παραπάνω ποσό.

Επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη τηλεδιάσκεψη, το συνολικό ποσό του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών εκτιμάται να κυμανθεί από 85 έως 95 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί οποτεδήποτε μέχρι 30 Νοεμβρίου 2018.

Σε ό,τι αφορά στη βελτίωση των οικονομικών του κύκλου εργασιών του ομίλου ΟΤΕ, η διοίκηση επεσήμανε ότι οφείλεται στην ανάπτυξη των υπηρεσιών mobile data και σταθερής ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα των επενδύσεων στα δίκτυα νέας γενιάς.

Σημαντική ήταν η αύξηση των εσόδων από την περιαγωγή, σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρθηκαν στους αναλυτές. Τα έσοδα από τους επισκέπτες στη χώρα ήταν αυξημένα κατά 6 εκατ. ευρώ ή ενισχυμένα 28% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σύμφωνα με την εκτίμηση της διοίκησης του ΟΤΕ, το μεγαλύτερο τμήμα του οφέλους από την αλλαγή της πολιτικής στην περιαγωγή στην ΕΕ, αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα πέρσι και φέτος.

Συνολικά, τα έσοδα από τα δεδομένα στην κινητή καταλαμβάνουν πλέον το 30% των συνολικών και για το τρίτο τρίμηνο ήταν 80 εκατ. ευρώ. Τα δεδομένα που διακινήθηκαν μέσω της Cosmote αυξήθηκαν 50% το 3ο τρίμηνο σε σχέση με πέρσι το αντίστοιχο διάστημα.

Στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδος, η αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες στο 3ο τρίμηνο ήταν 2,6% σχεδόν διπλάσια σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Κινητήριος δύναμη είναι οι αναβαθμισμένες ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Περίπου το 42% των πελατών του ΟΤΕ που δυνητικά διαθέτουν τη δυνατότητα σύνδεσης VDSL, έχουν αναβαθμίσει την ταχύτητα σύνδεσής τους, με το 47% αυτών να έχουν προτιμήσει ταχύτητες πάνω από τα 50 Mbps. Το ποσοστό της συνδρομητικής βάσης του ΟΤΕ με ταχύτητες 100 και 200 Mbps είναι 3%.

Στο τέλος του τριμήνου, οι ενεργές καμπίνες VDSL του ΟΤΕ ήταν 13.000 και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η οπτική ίνα να έχει εγκατασταθεί συνολικά σε 15.000 καμπίνες.

Αν σου άρεσε κάνε