Τραβάει το «καλώδιο» της Χαλυβουργικής η ΔΕΗ

Τραβάει το «καλώδιο» της Χαλυβουργικής η ΔΕΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:29 Δημιουργία 16/11/18, 11:26

Τραβάει την πρίζα από τη Χαλυβουργική η ΔΕΗ, δίνοντας εντολή στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)για διακοπή της ηλεκτροδότησης, τη στιγμή που το χρέος της εταιρείας έχει «σκαρφαλώσει» στα 31,4 εκατ. ευρώ από τα 7 εκατ. που ήταν το 2015.

Η απόφαση ελήφθη μετά από ένα διαπραγματευτικό «θρίλερ» μηνών, το οποίο μάλιστα έχει φέρει σε τροχιά σύγκρουσης τη ΔΕΗ με τον ΑΔΜΗΕ, με ανταλλαγή ακόμα και εξώδικων, καθώς ο τελευταίος αρνείται να διακόψει την παροχή.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η ΔΕΗ έχει προχωρήσει από τον περασμένο Αύγουστο αλλά και τον Οκτώβριο σε αυτή την κίνηση. Η επιχείρηση είχε δώσει παρατάσεις είτε για εξόφληση των οφειλών είτε για διακανονισμό, υπό τον όρο ότι η Χαλυβουργική θα καταβάλλει έναντι μέρος της οφειλής της.

Ωστόσο, η Χαλυβουργική δεν ανταποκρίθηκε, ενώ αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο βιομηχανικό οφειλέτη της ΔΕΗ.

Αφότου, λοιπόν, οι προσπάθειες δεν απέδωσαν καρπούς, η ΔΕΗ ζήτησε από το διαχειριστή του συστήματος να άρει την εκπροσώπηση και να διακόψει την παροχή της βιομηχανίας.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η ΔΕΗ εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή της και προς την πλευρά του ΑΔΜΗΕ.

Αν σου άρεσε κάνε