Ικανοποίηση της ΕΕΕ για τα μέτρα εις βάρος της Folli Follie

Ικανοποίηση της ΕΕΕ για τα μέτρα εις βάρος της Folli Follie

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 20:49 Δημιουργία 19/11/18, 20:43

Την ικανοποίηση της για τη σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να θέσει τη Folli Follie εκτός προστασίας από τους πιστωτές της εκφράζει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΕΕ σημειώνει πως «η απόφαση σηματοδότησε την δυναμική επανεμφάνιση (μετά από πολλά χρόνια) του μετοχικού ακτιβισμού στη χώρα μας.

Πλέον για το διάστημα έως τις 11/01/2019, οπότε και θα συζητηθεί η Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων των 56 επενδυτών, απαγορεύεται η μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης, για ύψος ποσού 2,5 εκατ ευρώ , των μεγαλομετόχων της FF αλλά και των Ορκωτών ελεγκτών της.

Γίνεται επιτέλους αντιληπτός σε όλη την επιχειρηματική κοινότητα , ο κομβικός ρόλος που οφείλουν να διαδραματίζουν οι έλεγχοι των ορκωτών ελεγκτών , τουλάχιστον στις εισηγμένες στο ΧΑΑ εταιρείες. Όπως επίσης γίνεται κατανοητή η ευθύνη αποζημίωσης που φέρουν οι ορκωτοί ελεγκτές για την τυχόν αμέλεια τους κατά τον έλεγχο αυτό , ευθύνη για την οποία και είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένοι για το δεκαπλάσιο της αμοιβής τους σε κάθε εταιρική χρήση που υπογράφουν. (Ν.4449/2017)

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών προχώρησε σε αυτή την ενέργεια , παράλληλα με την Ομαδική Αγωγή που κατατίθεται άμεσα, καθώς διαπίστωσε τεράστια ολιγωρία τόσο από την εταιρεία όσο και από τις εποπτεύουσες αρχές, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ύστερα από 6 μήνες θα ήταν ευλόγως αναμενόμενο :i) να έχει τουλάχιστον καταρτιστεί ένας "αληθινός" ισολογισμός του 2017 και ii) να έχει ετοιμαστεί και κατατεθεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο αναδιοργάνωσης της εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 106 β .

Αντ' αυτού, σπαταλήθηκε άφθονος χρόνος με συνεχή κατάθεση αιτήσεων προστασίας του άρθρου 106 α ( και ενώ η νομοθεσία επιτρέπει μόνο μια φορά αυτή τη διαδικασία ) ενώ παράλληλα διέρρευσε ότι έγιναν εν κρυπτώ κινήσεις ικανοποίησης των Τραπεζών καθώς και άλλων πιστωτών, κινήσεις που πιθανότατα θα καταπέσουν ως δόλιες» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Αν σου άρεσε κάνε